Uutiset / 04.11.2010

Otakantaa.fi

 

STM tiedote 02.11.2010
---------------------------------------------------------
 
Keskustele työkyvystä otakantaa.fi palvelussa
 
Otakantaa.fi-sivustolla on tänään alkanut keskustelu suomalaisesta työelämästä ja työkyvyn tukemisesta sekä osatyökykyisyydestä ja työhönpaluusta. Suomalaisilla on mahdollisuus kertoa keskusteluareenalla mielipiteensä asiasta 28.11. asti. Keskustelua halutaan herättää erityisesti seuraavista näkökulmista:
 
1. Onko työpaikallasi sovittu toimintatavoista, joilla esimies voi tarttua ajoissa työssä selviytymisen ongelmiin? Millaisia varhaisen työkyvyn tuen keinoja työpaikallasi on?
 
2. Pitäisikö pitkältä sairauslomalta pystyä palaamaan asteittain työhön nykyistä helpommin? Onko työpaikallasi mahdollista palata asteittain työhön?
 
3. Miten työpaikallasi suhtaudutaan osatyökykyisyyteen?
 
Työpaikoilla on monia keinoja tukea työssä jatkamista ja työhön paluuta sairausloman jälkeen. Tätä tarkoitusta varten monilla työpaikoilla on jo yhteisesti sovittu pelisäännöistä ja toimintamalleista. Työn sujumisen ongelmiin pitää tarttua tarpeeksi varhain. Osatyökykyisten joustavaa työhön paluuta pitkän sairausloman jälkeen helpottavat muun muassa osasairauspäiväraha ja ammatillinen kuntoutus. Näitä teemoja käsittelee myös 3. marraskuuta käynnistyvä MastDo-kampanja teemalla Tietoa, työkaluja, työkykyä! (tutustu kampanjaan www.mastdo.fi, sivut avautuvat huomenna 3.11)
 
Lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula keskustelee Otakantaa.fi-sivuston chatissa siitä, miten työpaikoilla voisi tukea työn sujumista ja työkykyä. Ministeri Rehula osallistuu keskusteluun torstaina 11. marraskuuta kello 10.30 - 11.30.
 
Lisätietoja
projektikoordinaattori Kirsi Hakala, (09) 160 73234, tiedottaja Anna Påfs, (09) 160 73124, 
 
Muualla verkossa
 

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.