Uutiset / 04.11.2010

Otakantaa.fi

 

STM tiedote 02.11.2010
---------------------------------------------------------
 
Keskustele työkyvystä otakantaa.fi palvelussa
 
Otakantaa.fi-sivustolla on tänään alkanut keskustelu suomalaisesta työelämästä ja työkyvyn tukemisesta sekä osatyökykyisyydestä ja työhönpaluusta. Suomalaisilla on mahdollisuus kertoa keskusteluareenalla mielipiteensä asiasta 28.11. asti. Keskustelua halutaan herättää erityisesti seuraavista näkökulmista:
 
1. Onko työpaikallasi sovittu toimintatavoista, joilla esimies voi tarttua ajoissa työssä selviytymisen ongelmiin? Millaisia varhaisen työkyvyn tuen keinoja työpaikallasi on?
 
2. Pitäisikö pitkältä sairauslomalta pystyä palaamaan asteittain työhön nykyistä helpommin? Onko työpaikallasi mahdollista palata asteittain työhön?
 
3. Miten työpaikallasi suhtaudutaan osatyökykyisyyteen?
 
Työpaikoilla on monia keinoja tukea työssä jatkamista ja työhön paluuta sairausloman jälkeen. Tätä tarkoitusta varten monilla työpaikoilla on jo yhteisesti sovittu pelisäännöistä ja toimintamalleista. Työn sujumisen ongelmiin pitää tarttua tarpeeksi varhain. Osatyökykyisten joustavaa työhön paluuta pitkän sairausloman jälkeen helpottavat muun muassa osasairauspäiväraha ja ammatillinen kuntoutus. Näitä teemoja käsittelee myös 3. marraskuuta käynnistyvä MastDo-kampanja teemalla Tietoa, työkaluja, työkykyä! (tutustu kampanjaan www.mastdo.fi, sivut avautuvat huomenna 3.11)
 
Lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula keskustelee Otakantaa.fi-sivuston chatissa siitä, miten työpaikoilla voisi tukea työn sujumista ja työkykyä. Ministeri Rehula osallistuu keskusteluun torstaina 11. marraskuuta kello 10.30 - 11.30.
 
Lisätietoja
projektikoordinaattori Kirsi Hakala, (09) 160 73234, tiedottaja Anna Påfs, (09) 160 73124, 
 
Muualla verkossa
 

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.