Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Otakantaa.fi

Otakantaa.fi -sivustolla keskustellaan nyt sairaslomista.

 

STM tiedote 02.11.2010
———————————————————
 
Keskustele työkyvystä otakantaa.fi palvelussa
 
Otakantaa.fi-sivustolla on tänään alkanut keskustelu suomalaisesta työelämästä ja työkyvyn tukemisesta sekä osatyökykyisyydestä ja työhönpaluusta. Suomalaisilla on mahdollisuus kertoa keskusteluareenalla mielipiteensä asiasta 28.11. asti. Keskustelua halutaan herättää erityisesti seuraavista näkökulmista:
 
1. Onko työpaikallasi sovittu toimintatavoista, joilla esimies voi tarttua ajoissa työssä selviytymisen ongelmiin? Millaisia varhaisen työkyvyn tuen keinoja työpaikallasi on?
 
2. Pitäisikö pitkältä sairauslomalta pystyä palaamaan asteittain työhön nykyistä helpommin? Onko työpaikallasi mahdollista palata asteittain työhön?
 
3. Miten työpaikallasi suhtaudutaan osatyökykyisyyteen?
 
Työpaikoilla on monia keinoja tukea työssä jatkamista ja työhön paluuta sairausloman jälkeen. Tätä tarkoitusta varten monilla työpaikoilla on jo yhteisesti sovittu pelisäännöistä ja toimintamalleista. Työn sujumisen ongelmiin pitää tarttua tarpeeksi varhain. Osatyökykyisten joustavaa työhön paluuta pitkän sairausloman jälkeen helpottavat muun muassa osasairauspäiväraha ja ammatillinen kuntoutus. Näitä teemoja käsittelee myös 3. marraskuuta käynnistyvä MastDo-kampanja teemalla Tietoa, työkaluja, työkykyä! (tutustu kampanjaan www.mastdo.fi, sivut avautuvat huomenna 3.11)
 
Lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula keskustelee Otakantaa.fi-sivuston chatissa siitä, miten työpaikoilla voisi tukea työn sujumista ja työkykyä. Ministeri Rehula osallistuu keskusteluun torstaina 11. marraskuuta kello 10.30 – 11.30.
 
Lisätietoja
projektikoordinaattori Kirsi Hakala, (09) 160 73234, tiedottaja Anna Påfs, (09) 160 73124, 
 
Muualla verkossa
otakantaa.fi http://www.otakantaa.fi 
 
Masto-hanke http://www.mastohanke.fi