Uutiset / 15.09.2021

Osallistu uhkailua kartoittavaan kyselyyn

Tampereen yliopisto selvittää yhdessä Journalistiliiton kanssa, miten uhkailu ja väkivalta näkyvät journalistien työssä. Maanantaina 20. syyskuuta alkava kysely lähetetään valituille liiton jäsenille sähköpostilla. - Kysely on jatkoa vuonna 2017 tehdylle vastaavalle tutkimukselle, sanoo tutkija Ilmari Hiltunen Tampereen yliopistosta. Hänen mukaansa on tärkeää tutkia, miten uhkailu vaikuttaa journalistiseen työhön ja onko tilanne muuttunut viime vuosina. Kysely lähetetään aktiivisesti journalistista työtä tekeville liiton jäsenille. Vastata voi 3. lokakuuta asti. Tuloksia saadaan loppuvuoden aikana ja niistä kerrotaan sekä liiton kanavissa että Journalisti-lehdessä. Edellisen, vuoden 2017 kyselyn tuloksia voi lukea toukokuussa 2017 ilmestyneestä Journalistin jutusta.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.