Uutiset / 07.03.2019

Oikeus neuvotella, oikeus sosiaaliturvaan? Itsensätyöllistäjien vaalipaneeli ma 11.3.

Miten itsensätyöllistäjien neuvotteluasemaa ja sosiaaliturvaa tulisi parantaa seuraavalla hallituskaudella? Tämän päivän Suomessa  yhä useampi taiteilija, journalisti ja televisio-ohjelmien kääntäjä työllistää itsensä. Valtaosa heistä ei voi vaikuttaa työnsä hintaan tai työoloihinsa. Miten lainsäädäntöä pitäisi uudistaa vastaamaan 2020-luvun työelämää, kysytään paneelikeskustelussa Musiikkitalolla maanantaina 11.3.2019 kello 10-11.45. Paneelissa puhuvat kansanedustajat: Outi Alanko-Kahiluoto, Vihreät Harri Jaskari, Kokoomus Anna Kontula, Vasemmistoliitto Antero Laukkanen, Kristillisdemokraatit Arto Pirttilahti, Keskusta Pilvi Torsti, Sosialidemokraatit Paneelikeskustelun moderoi Suomen freelance-journalistien puheenjohtaja Sami Turunen. Tilaisuuden järjestävät Akava, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Muusikkojen liitto, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Suomen freelance-journalistit, Suomen journalistiliitto, Näyttelijäliitto, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto TEME, Tieteentekijöiden liitto sekä Toimihenkilöliitto ERTO. Kysymykset, lisätiedot: Petri Savolainen, edunvalvontajohtaja, Journalistiliitto petri.savolainen@journalistiliitto.fi, 050 534 2485

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomen Leijonan ritarimerkki Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolaiselle

Merkin myöntämisen perusteina ovat olleet muun muassa Savolaisen ansiokas työ itsensätyöllistäjien edunvalvonnassa.  Hän on yhteiskunnallisesti laajasti verkottunut ja on mukana useissa luottamustoimissa.

Painopisteitä 2025: tes, freetyö, neuvottelutuki, uusi tekijänoikeusstrategia

Liitto neuvottelee kesään 2025 mennessä kaikki media-alan työehtosopimukset. Kierros alkaa ennen joulua elokuva- ja televisiotuotannon työehtosopimusneuvotteluilla.

Liiton jäsenmaksut ensi vuonna ennallaan – työsuhteisen freen maksu uudistuu

Työsuhteisten freelancerien jäsenmaksu uudistuu ensi vuoden alusta alkaen. Uudistuksesta päätettiin liiton kevään valtuustossa. Maksu on 1.1.2025 lähtien kiinteä, 39 euroa kuukaudessa. Tähän asti työsuhteisten freelancereiden jäsenmaksu on ollut 1,4 prosenttia bruttotuloista.