Uutiset / 20.02.2023

Neuvottelutulos MTV:n työntekijöille

Journalistiliitto ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat hetki sitten päässeet neuvottelutulokseen MTV:n sisällöntekijöitä koskevassa työehtosopimuksessa. Neuvottelutulos menee vielä osapuolien hallintojen käsiteltäväksi. Journalistiliitossa tuloksen hyväksyy tai hylkää liiton hallitus tämän viikon aikana. Tulos on yleisen linjan mukainen. ”Neuvottelutulokseen päästiin ennen vanhan sopimuksen päättymistä. Kaksi edellistä kertaa ratkaistiin sovittelussa”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. Sopimuksen sisältöä avataan tarkemmin myöhemmin. Sopimuksen piirissä on noin 160 työntekijää.   Journalistiliiton tes-sivustolle pääset tästä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.