Uutiset / 03.02.2017

Mediakunta kasvaa ja kehittyy

Journalistiliiton jäsenille tarkoitettu työosuuskunta Mediakunta on hyväksytty mukaan pitchaamaan ideaansa Media Honeypot -tapahtumaan 9. helmikuuta. Tapahtumasta haetaan vauhtia ja vinkkejä erityisesti Mediakunnan jäsenten osaamisen markkinointiin. Pitchauskisan voittaja saa Tekesiltä 5 000 euroa kehitysrahaa. Parhaat hankkeet pääsevät myös keskustelemaan Tekesin Media Fast Track -tuen saamisesta tapahtuman yhteydessä. Vireillä on rahoituksen saamiseksi ja liikeidean kehittämiseksi muitakin hankkeita, joista tiedotetaan myöhemmin. Mediakunta tarjoaa jäsenilleen laskutuspalvelun lisäksi muun muassa ammatillista neuvontaa, infotilaisuuksia ja mahdollisuuksia verkostoitua. Mediakunta hoitaa jäsentensä kirjanpidon, ja osuuskunnan kautta tehtävästä työstä kertyy työeläkettä. Jäsen voi keskittyä byrokratian sijasta omaan viestintäalan ydinosaamiseensa. Viestintäpalveluiden ostajille Mediakunta tarjoaa parhaat osaajat. Mediakuntalaisen työllistäminen on helppoa, kun asiakkaan ei tarvitse huolehtia työnantajavelvoitteista, verokorteista tai muusta paperityöstä. Asiakkaan vastuulla on vain laskun maksaminen. 9. tammikuuta perustetulla Mediakunnalla oli perjantaina 3.2. jo 36 jäsentä. Heidän joukkoonsa voit liittyä helposti Mediakunnan sivuilta löytyvällä sähköisellä liittymislomakkeella. Mukaan osuuskunnan omistajiksi ovat tervetulleita kaikki Journalistiliiton jäsenet.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.