Uutiset / 19.05.2017

Mediakunnan perustaminen palkittiin järjestötekona

Kirsi Mattila tog emot det ena priset av två som delades ut för årets föreningsgärning. Kuva:
Mediakunnan perustaminen oli toinen kahdesta vuoden järjestöteosta, joista myönnettiin palkinto valtuuston kevätkokouksen juhlaillallisella 18.5.2017. Palkintoperusteiden mukaan Mediakunta oli uuden luomista ja historian tekemistä. Mediakunta vahvistaa Journalistiliiton asemaa edelläkävijänä, kun puhutaan ammattiliittojen panostuksista freelancereihin ja itsensä työllistäjiin. Työosuuskunta on herättänyt runsaasti positiivista huomiota ulkomailta myöten. Se on myös aloituksensa jälkeen ylittänyt koko vuoden jäsentavoitteensa (75 jäsentä) neljässä kuukaudessa (toukokuun puolivälissä jo 94 jäsentä), toiminut teknisesti moitteettomasti ja luonut rennon start up -henkisen yhteisön. Palkinnon otti vastaan FAO:n Kirsi Mattila, joka on ollut Mediakunnan perustamishankkeessa aktiivisesti mukana alusta asti. Mattila kiitti palkintopuheessaan myös muita hanketta edistäneitä, varsinkin liiton entistä lakimiestä Jussi Salokangasta, jolta aloite alun perin tuli ja joka teki hankkeen eteen valtavan työn. Toinen palkittu järjestöteko oli liiton jäsenyhdistysten SAL:n ja HSY:n yhdistäminen HSJ:ksi eli Helsingin Seudun Journalisteiksi. Palkinnon ottivat vastaan fuusiohankkeessa ahkerasti mukana olleet Kaisa Kauppila ja Jyrki Räikkä. Kahdesta luottamusmiespalkinnosta toinen myönnettiin Etelä-Suomen Sanomien Teppo Koskiselle, joka on Keskisuomalaisen omistaman Mediatalo Esan pääluottamusmies. Koskinen kävi edellisen vuoden aikana työnantajan kanssa raskaat kiky-neuvottelut. Lopputuloksena oli kiky-sopimus, johon työntekijät olivat tyytyväisiä ja vaihtoehtoja sopimuksen täyttämiseen oli useita. Koskinen on joutunut käymään läpi myös useita yt-neuvotteluita ja hoitamaan erilaisia kriisitilanteita. Toinen luottamusmiesalkinto meni MTV:lle uutisia tuottavan Mediahubin Kari Pyrhöselle. Hän on ollut MOT:n luottamusmiehenä pitkään, käynyt tes-neuvotteluja ja puolustanut porukan etuja sekä yhdessä että yksittäisiä jäseniä. ”Pyrtsi" on toiminut tehtävien raskaudesta huolimatta kylmäpäisesti antamatta työnantajan sanahelinän harhauttaa ja avannut rohkeasti suunsa siellä, missä se on pitänyt tehdä, todetaan palkintoperusteista.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.