Uutiset / 30.06.2017

Mediakunnan jäsentavoite ylittynyt reippaasti

Mediakunnan toiminnanjohtaja Maiju Mitrunen esitteli juuri perustettua työosuuskuntaa Mediakunnan avajaisissa 9.1.2017. Kuva:
Journalistiliiton työosuuskunnan, tammikuussa 2017 perustetun Mediakunnan, jäsenmäärätavoite on ylitetty jo yli 50 prosentilla. Mediakuntaa perustettaessa tavoitteena oli, että osuuskunta saa 75 jäsentä vuonna 2017. Vuoden tavoite saavutettiin jo ennen huhtikuun puoltaväliä. Kalenterivuoden puolessavälissä eli 30. kesäkuuta Mediakunnalla oli 113 jäsentä. ”Palvelulle on ollut selvästi tarvetta alalla, jonka keikkatyöläiset kaipaavat kipeästi uusia ansaintakeinoja”, sanoo Mediakunnan toiminnanjohtaja Maiju Mitrunen. ”Tarve nähtiin jo Journalistiliiton jäsenilleen tekemissä kyselyissä, kun hanketta valmisteltiin. Valtaosa kyselyihin vastanneista piti hanketta kiinnostavana ja harkitsi liittymistä jo ennen kuin suunnitelmat olivat selvillä. Mediakunnan suurimpina etuina nähtiin työsuhteisuus ja mahdollisuus tiimityöhön sekä oman työn markkinointiin.”

Kiinnostusta yli maa- ja järjestörajojen

Mitrusen mukaan Mediakunnan avulla haluttiin helpottaa Journalistiliiton keikkatyötä tekevien jäsenten arkea ja tarjota uudenlaista palvelua kaikille liiton jäsenille. ”Lisäksi Mediakunnan avulla haluttiin vaikuttaa alalla vallitsevaan alihinnoitteluun ja parantaa itsensätyöllistäjen sosiaaliturva-asemaa. Mediakunnan tarjoamien palveluiden ja järjestelmän avulla on mahdollista myös keskittää ja säästää keikkatyöhön liittyvissä toimintakuluissa. Mediakunnalla on myös alaan liittyvä tärkeä valistustehtävä. Pidämme huolen siitä, että jäsenet huolehtivat oikeanlaisesta laskutuksesta ja maksavat oikeat lakisääteiset maksut.” Ammattiliiton perustama osuuskunta on herättänyt kiinnostusta myös Journalistiliiton ulkopuolella. Mitrunen sanoo esitelleensä Mediakuntaa muun muassa neljälle muulle suomalaiselle ammattiliitolle. ”Kiinnostusta on ollut myös Suomen rajojen ulkopuolella, esimerkiksi Tanskassa ja Ruotsissa.”  
  • Lisäksi Mediakunnan palvelumaksut pienenevät 1.7. alkaen. Mediakunnan jäsenet ovat saaneet jäsenkirjeessä tarkemmat tiedot uusista maksuista.
  • Mediakunta palvelee jäseniään myös kesällä. Lue Mediakunnan kesäaikatauluista.

Katso myös

Kaikki uutiset

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.

Luovat alat kulttuurileikkauksia vastaan: Kivi voittaa sakset -mielenilmaus 15.4.

Tavoitteena on perustella luovien alojen positiivisten vaikutusten ja kasvupotentiaalin avulla, ettei kulttuurin valtionrahoituksesta kannata leikata.