Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Mediajärjestöt vetoavat digijulkaisujen alv:n alentamisen puolesta

Media-alan tekijöitä ja kustantajia edustavat järjestöt vetoavat yhdessä hallitukseen sähköisten julkaisujen arvonlisäveron alentamiseksi EU-komission esittämällä tavalla.

Järjestöt pitävät tärkeänä, että vaalikauden puolivälitarkastelussa varaudutaan digijulkaisujen alennetun verokannan käyttöönottoon heti kun se tulee unionissa mahdolliseksi.

Medialiiton arvion mukaan digitaalisten lehtien tilausten ja kirjojen alv:n laskeminen 24 prosentista 10 prosenttiin vähentää valtion verotuloja vuonna 2018 alle 10 miljoonaa euroa. Samalla digitaalisen markkinan kasvu kuitenkin vauhdittuu, mikä parantaa verokertymää ja työllisyysvaikutuksia etenkin pitkällä aikavälillä.

”Kirjojen ja lehtien alennettu arvonlisäverokanta kohdentaa yhteiskunnan tuen suoraan lukijalle ja suoraan niihin julkaisutuotteisiin, joista lukija on valmis maksamaan, niin painetussa kuin sähköisessäkin muodossa. Verotus toimii yhteiskunnan välineenä huolehtia monipuolisen lukemisen, ammattimaisen mediasisällön luomisen ja vastuullisen sananvapauden käytön edellytyksistä”, liitot perustelevat.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Aikakauslehtien liitto, Kopiosto, Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti, Medialiitto, Sanasto, Sanomalehtien Liitto, Suomen Journalistiliitto, Suomen Kirjailijaliitto, Suomen Kustannusyhdistys, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Suomen Musiikkikustantajat ja Suomen tietokirjailijat.

Liite: järjestöjen yhteinen vetoomus.