Uusimmat

Media-alan osuuskunta valtuuston päätettäväksi

Voittoa tavoittelemattoman yhtiön tarkoitus on palvella paitsi Journalistiliiton free-jäseniä, myös sivutoimisesti free-keikkaa tekeviä.

Journalistiliiton hallitus päätti viime torstain kokouksessaan esittää valtuustolle media-alalla toimivan työosuuskunnan perustamista.

Voittoa tavoittelematon osuuskunta helpottaa keikkatyön tekemistä. Sen on tarkoitus palvella paitsi Journalistiliiton free-jäseniä, myös sivutoimisesti free-keikkaa tekeviä työsuhteisia ja esimerkiksi eläkeläisjäseniä sekä opiskelijoita.

Osuuskunta toimii sen kautta toimivan jäsenen työnantajana, ja hoitaa työnantajavelvollisuuksia kuten palkanmaksun, sotu- ja eläkemaksujen maksamisen, verojen maksamisen sekä myös kirjanpidon ja tilinpäätöksen.

”Liitto haluaa auttaa jäseniä tavalla, joka nykyisessä työmarkkinatilanteessa on mahdollinen”, sanoo Journalistiliiton työehtoasiamies Jussi Salokangas.

”Työosuuskunnassa toimiminen säästää paperityöltä ja byrokratialta. Näin aikaa jää enemmän omaan ydinosaamiseen.”

Liiton osuuskunnassa journalisti olisi palkansaajan asemassa, Salokangas korostaa.

”Siihen kuuluminen parantaa journalistin asemaa työmarkkinoilla. Työmarkkinatuen piiriin pääseminen helpottuu. Osuuskunta voi auttaa riittävän palkkiotason määrittelyssä.”

Työosuuskunta tarkoittaisi Salokankaan mukaan myös mahdollisuuksia verkostoitua ja saada kollegoiden tukea.

”Lisäksi palvelumme on asiantuntevaa. Tunnemme nimenomaan media-alan freelancereiden asiat erittäin hyvin.”