Uutiset / 12.04.2024

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen
Manu Haapalainen on työskennellyt Journalistissa vuodesta 2014 lähtien eri mittaisissa sijaisuuksissa. Kuva: Heli Saarela


Manu Haapalainen, 51, on vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus 11. huhtikuuta.

Manu Haapalainen on työskennellyt Journalistissa vuodesta 2014 lähtien muun muassa toimittajana pitkissä määräaikaisissa sijaisuuksissa. Hän on toiminut myös Journalistin toimitussihteerin sijaisena ja Journalistiliiton määräaikaisena viestintäsuunnittelijana.

Haapalaisella on pitkä kokemus journalismista. Haapalainen on ollut toimittajana Yle Kulttuurissa ja Otavamedialla sekä toiminut pitkään freelancetoimittajana ja -kriitikkona.

”Olen ennenkin ollut hyvissä työpaikoissa, mutta Journalistiliitto on silti ollut niistä ylivoimaisesti paras”, Manu Haapalainen sanoo.

Journalistin toimituksesta vapautui toistaiseksi voimassa oleva toimittajan tehtävä, kun aiemmin toimittajana ollut Marja Honkonen siirtyi lehden päätoimittajaksi maaliskuussa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.