Nyheter / 15.04.2024

Manu Haapalainen får tillsvidareanställning vid tidningen Journalisten

Manu Haapalainen. Bild: Heli Saarela

Manu Haapalainen, 51, har fått en tillsvidareanställning vid tidningen Journalisten. Journalistförbundets styrelse fattade beslut om saken 11 april.

Manu Haapalainen har jobbat på Journalisten sedan 2014 och haft flera långa tidsbundna arbetsavtal vid tidningen. Han har jobbat som journalist men också som vikarie för Journalistens redaktionssekreterare. Han har även jobbat som Journalistförbundets kommunikationsplanerare, med ett tidsbundet arbetsavtal.

Manu Haapalainen har lång erfarenhet inom branschen. Han har jobbat som redaktör vid Yle Kulttuuri och för Otavamedia samt som frilansjournalist och kritiker.

"Jag har jobbat på fina arbetsplatser tidigare men Journalistförbundet är överlägset den bästa", säger Manu Haapalainen.

Vid tidningen Journalisten frigjordes en fast tjänst då Marja Honkonen, som tidigare jobbat som journalist vid tidningen, tillträdde som chefredaktör i mars.


Pressfrihetsindexet – pressfriheten försämrats i Östeuropa

Pressfriheten är allt mer hotad i Europa, visar Reportrar utan gränsers (RSF) pressfrihetsindex. ”Tyvärr kan man säga att Putins gift sprider sig inom EU”, säger Kaius Niemi, ordförande för Reportrar utan gränser rf.

Endast ett mediehus svarade på Journalistförbundets inbjudan

Journalistförbundet skickade tidigare i våras en öppen inbjudan till 50 medieföretag och beslutsfattare inom branschen för att diskutera självanställdas arvoden och arbetsvillkor. Endast Kansan Uutiset svarade på inbjudan.

Löneförhöjningar för MTV-anställda

Kollektivavtalet för anställda vid MTV ger företagets journalister löneförhöjningar från och med första maj.