Uutiset / 13.08.2015

Luottamusmiesvaalit taas lokakuussa

Lehdistön ja kustannustoimittajien uudet pääluottamusmiehet kaudelle 2016–2017 valitaan lokakuun aikana.

Valinta pitäisi järjestää kaikilla työpaikoilla, joissa työskentelee vähintään kolme liiton jäsentä.

Valinnasta pitää aina ilmoittaa liittoon, koska vasta liiton ilmoitus työnantajalle tekee pääluottamusmiehen asemasta virallisen.

Samassa yhteydessä valitaan myös toimitusten omat työsuojeluvaltuutetut.

Ehdokasasettelu alkaa 1. lokakuuta ja sille on varattava aikaa vähintään 7 päivää. Äänioikeutettuja luottamusmiesvaalissa ovat ne, jotka ovat kyseisessä yrityksessä työsuhteessa 1. lokakuuta. Myös Journalistiliiton jäsenyyden on oltava voimassa tuona päivänä.

Vaali on toimitettava lokakuun aikana, ellei Journalistiliiton kanssa ole sovittu muuta.

Valinnoista on tiedotettava liittoon ja omalle jäsenyhdistykselle 15.11. mennessä. Ilmoitus valituista on tehtävä siinäkin tapauksessa, että entinen pääluottamusmies on valittu uudelleen.

Journalistiliitto lähettää toimituksiin lisää ohjeita, ja niitä löytyy myös sivulta http://www.journalistiliitto.fi/edunvalvonta/luottamusmies/


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.