Uutiset / 14.06.2011

Liittojen freeneuvottelut kariutuivat

Neuvotteluiden kariutuminen todettiin aamuneuvottelussa 14.6.

Neuvottelijoiden yhteisen työpaperin syntymisen esti näkemysero siitä, millä menettelyllä saman konsernin sisällä olevien tiedotusvälineiden välinen aineiston edelleenluovutus olisi ollut mahdollista. Lisäksi viime vaiheessa keskusteltiin muun muassa ostajan velvollisuudesta informoida freelanceria aineiston käyttötilanteista. Freelancerin olisi puolestaan pitänyt informoida näistä haastateltavaa ja kuvattavaa.

Neuvottelujen jatkosta ei sovittu, joten nykyiset ehdot  jäävät voimaan.

Neuvotteluja käytiin nykyisten ehtojen voimassa ollessa 2,5 vuoden ajan.
 

Lisatietoja:
Petri Savolainen

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.