Uutiset / 14.12.2017

Liitto palkitsi aktiivijäseniään

Ansiomerkin saivat Matti Hilska (vas.), Mogens Blicher Bjerregård, Jarmo Hämäläinen, Seppo Metso, Satu Harlahti, Marja Palmunen, Irene Pakkanen ja Jaana Virtanen. Kuvasta puuttuu Seppo Puttonen, joka ei päässyt ottamaan palkintoa vastaan. Kuva:
Journalistiliitto jakoi toimintaansa edistäneille jäsenilleen kahdeksan ansiomerkkiä. Heidän lisäkseen ansiomerkin sai myös Euroopan journalistiliiton puheenjohtaja Mogens Blicher Bjerregård. Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho jakoi palkinnot valtuuston juhlaillallisen yhteydessä 14. joulukuuta. Palkitut ja palkintoperusteet:
  • Satu Harlahti, WSOY:n/Bonnierin kustannustoimittaja. Harlahti on toiminut muun muassa toimitusosastonsa puheenjohtajana ja sihteerinä sekä liiton valtuuston jäsenenä. Hänellä on ollut tärkeä rooli siinä, että kustannustoimittajien asema on parantunut niin yritysten johdon kuin muunkin ammattikunnan silmissä. Harlahti on kannustanut ja kärsivällisesti ohjannut nuorempaa polvea ottamaan vastuuta ja toimimaan ammattikunnan hyväksi. Hän on pitänyt yllä hyvää henkeä monenlaisissa kriiseissä.
  • Matti Hilska, eläkeläinen. Hilska on ansioitunut niin liiton tasolla, jäsenyhdistyksessään ESSY:ssä sekä työpaikallaan. Etelä-Suomen Sanomissa työskennellyt Hilska muistetaan aktiivisena ja työtovereidensa asioita taitavasti ajaneena luottamusmiehenä, joka osasi toimia perheyhtiön omanlaisessa ympäristössä hyvin.
  • Jarmo Hämäläinen, Etelä-Saimaan ja Uutisvuoksin toimittaja/tuottaja. Hämäläinen toiminut muun muasa työpaikkansa luottamusmiehenä ja liiton varavaltuutettuna. Hän on luultavasti liiton pitkäaikaisin alueyhdistyksen sihteeri 20 vuoden kokemuksellaan. Hämäläinen ei hikeenny, vaikka tilanne näyttäisi kuinka pahalta, eivätkä asiat jää häneltä tekemättä. Ammattiliiton voima lähtee hänen kaltaisistaan ihmisistä, jotka vuodesta toiseen uhraavat aikaansa liiton jäsenten hyväksi.
  • Seppo Metso, RTTL:n asiamies. Metso on ollut mukana monessa. Hänen käyttäytymisestään on huokunut pyrkimys oikeudenmukaisuuteen ja empatiaan yli osasto- ja liittorajojen. Hänellä on loistava kyky ratkaista ongelmia diplomaattisesti, ja hänet tunnetaan myös hyvästä huumoristaan.
  • Irene Pakkanen, freelance-toimittaja. Pakkasella on takanaan yli 20 vuotta aktiivisuutta liiton luottamustehtävissä. Hän on myös ollut pitkään Jokesin hallituksessa, varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana. Alan tutkijana, kouluttajana ja yliopiston tuntiopettajana hän on jakanut osaamistaan. Pakkanen on väitellyt tohtoriksi ja tutki väitöskirjassaan journalistista juttukauppaa. Tutkimuksesta on ollut valtavasti hyötyä tuleville journalisteille.
  • Marja Palmunen, eläkeläinen. Palmunen toimi ennen eläköitymistään järjestön kaikilla tasoilla niin liiton luottamustehtävissä kuin sen palkollisenakin. Viimeiset 17 työvuottaan Palmunen työskenteli liiton järjestöasiamiehenä. Järjestötyössä tarvitaan hänen kaltaisiaan suorapuheisia tekijöitä, jotka tietävät mitä tehdä ja miksi.
  • Seppo Puttonen, Yleisradion toimittaja. Puttonen on toiminut muun muassa työpaikkansa luottamusmiehenä ja varapääluottamusmiehenä sekä ollut liiton valiokuntien ja valtuuston jäsen. Hän on hoitanut kaikki järjestötehtävänsä moitteettomalla tarkkuudella muita auttaen. Hän on esikuva, joka on aina siirtänyt omaksumaansa tietoa eteenpäin muillekin ay-aktiiveille.
  • Jaana Virtanen, HSJ:n toimistonhoitaja. Nuorekkaalla, innokkaalla ja iloisella Virtasella tulee ensi huhtikuussa täyteen 30 vuotta SAL:n ja HSJ:n palveluksessa. Hän on aina tehnyt voitavansa ja vähän enemmänkin. HSY:n ja SAL:n fuusio HSJ:ksi ei olisi onnistunut ilman Virtasen uurastusta. Yhdistyksen jäsenet voivat aina luottaa siihen, että Virtanen palvelee heitä parhaalla mahdollisella tavalla.
  • Mogens Blicher Bjerregård, Euroopan journalistiliiton puheenjohtaja. Bjerregård on keskeisiä hahmoja kansainvälisessä journalistiliikkeessä. Hän valmistui toimittajaksi 1984, toimi myöhemmin Tanskan Journalistiliiton puheenjohtajana 16 vuotta ja on vuodesta 2013 johtanut Euroopan liittoa. Myös Pohjoismaiden Journalistiliiton toiminnassa hän on ollut aktiivinen koko ajan. Järjestöelämän visionäärinä hänellä on ollut suuri merkitys ensin Tanskan ja sittemmin koko Euroopan journalistiliiton toiminnan kehittämisessä – ja aina suora ja mutkaton suhde suomalaisiin kollegoihin. Hän pitää kiinteää yhteyttä Suomen Journalistiliittoon ja kävi mm. luennoimassa liiton valtuustossa toukokuussa 2015.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.