Uutiset / 25.01.2013

Liitto käsittelee Journalisti-lehden toimituksen tilannetta

Työsuojelupiiri arvioi tilannetta omalta osaltaan. Journalistiliiton toimistossa ja hallinnossa asiaa on käsitelty marraskuun lopulta lähtien, kun asia tuli tietoon.

Liiton hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan 17.1. Se käsitteli liiton puheenjohtajan jo aiemmin tekemän toimenpidelistauksen ja päätti myös esimiestyön kehittämiseen ja työterveyshuollon yhteistyöhön tähtäävistä toimista.

Hallitus kokoontuu varapuheenjohtaja Maija-Leena Nissilän johdolla ylimääräiseen kokoukseen 29.1. Tässä kokouksessa hallitus tapaa Journalistin koko toimituksen, kertoo Nissilä. Työntekijöiden kanssa tapaamiseen osallistuvat pääluottamusmies, työsuojeluvaltuutettu ja työsuojelupäällikkö.

- Hallitus keskusteli tammikuun kokouksessa Journalistin tilanteesta lähes kolme tuntia ja mietti keinoja tilanteen neutraloimiseksi. Hallitus on myös jatkanut keinojen pohtimista kokouksen jälkeen sähköpostikeskusteluissa.

- Meillä on voimakas huoli tilanteesta ja aito halu saada tilanne korjattua. Itse pidän tärkeänä antaa aikaa työterveyshuollon toimille. Uskon, että yhteisesti keskustellen ja yhteisistä pelisäännöistä sopien Journalistin tilanne saadaan sellaiseksi, että lehden työntekijät voivat jatkaa työskentelyä mielekkääksi kokemassaan työssä järjestön ja jäsenten hyväksi, Nissilä arvelee.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.