Uutiset / 12.09.2013

Liitot: Av-kääntäjien työttömyysturvapäätös kummeksuttaa

Päätöksen mukaan av-kääntäjät irtisanoutuivat käännöstoimisto BTI International Oy:n palveluksesta ennenaikaisesti. Päätöksessä todetaan, että kääntäjien työsuhteen ehtojen huonontumisesta ei ollut varmuutta irtisanoutumisen yhteydessä.

Kaikkiaan 101 kääntäjää irtisanoutui pian MTV Oy:stä tapahtuneen liikkeenluovutuksen jälkeen viime vuoden lopulla.

 

- Lautakunnan päätös kummeksuttaa, sillä siinä on sivuutettu kääntäjien ja liittojen esittämät näkökannat työsuhteen ehtojen heikentymisestä, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

 

Liittojen tietojen mukaan liikkeenluovutuksen jälkeen yhtiöön jääneiden muutamien kääntäjien työt ovat päättyneet keväällä. Lisäksi yhtiö on vastikään purkanut keväällä palkkaamiensa uusien kääntäjien työsuhteita koeajalla ja on taas hakemassa uusia kääntäjiä työvoimahallinnon sivuilla.

 

BTI on myös jäänyt pois av-käännöstoimistojen työehtoneuvotteluista. Neljän muun käännöstoimiston kanssa sovittiin jo keväällä MTV Oy:lle tehtävien käännöstöiden vähimmäisehdoista.

 

- Liitot tulevat yhdessä valittamaan lautakunnan päätöksestä Vakuutusoikeuteen, sanoo Akavan Erityisalojen työmarkkinalakimies Kari Eskola.

 

 

Lisätietoja:

edunvalvontajohtaja Petri Savolainen Suomen Journalistiliitto, 050-5342485

työmarkkinalakimies Kari Eskola Akavan Erityisalat, 040-5905693

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.