Uutiset / 16.08.2023

Liiton toimistossa uusia työntekijöitä

Hanna Zidan ja Terttu Toroskainen ovat aloittaneet työnsä liiton toimistossa. Kuva: Hanna Zidan/Heli Saarela Kuva:
Journalistiliiton toimistossa Helsingissä on aloittanut työnsä kaksi uutta työntekijää. Hanna Zidan (kuvassa vasemmalla) on aloittanut Journalistiliitossa määräaikaisena juristina. "Hain Journalistiliiton tehtävään, koska siinä yhdistyvät kiinnostavat työoikeudelliset kysymykset ja tärkeä alat. Freelancereiden asemaan liittyvät kysymykset ovat tärkeitä alan tulevaisuuden kannalta ja toisaalta kytkeytyvät laajempiin kysymyksiin työelämän murroksesta. Hyvät työolot- ja ehdot ovat yksi tärkeä osa laadukkaan ja riippumattoman journalismin turvaamisesta yhteiskunnassa." Liiton uutena tapahtumakoordinaattorina aloitti työnsä Terttu Toroskainen. Hänellä on kokemusta vastaavista tehtävistä tapahtumakoordinaattorina ja koulutuksesta. "Minusta on mukava aloittaa työt täällä Journalistiliitossa". Osa-aikaiseen työhön kuuluu liiton tapahtumien ja tilaisuuksien toteuttaminen.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.