Generell / 23.08.2023

Förbundet har nya medarbetare: Hanna Zidan och Terttu Toroskainen

Hanna Zidan ja Terttu Toroskainen ovat aloittaneet työnsä liiton toimistossa. Kuva: Hanna Zidan/Heli Saarela Bild:
Journalistförbundet har fått två nya medarbetare som jobbar på kansliet i Helsingfors. Hanna Zidan (till vänster) är jurist och har en tidsbunden anställning. Hon vikarierar juristen Eveliina Tuomi som är familjeledig. Zidan ansvarar bland annat för frilansars intressebevakning och för frågor som gäller förlagsredaktörer. "Jag sökte jobbet på Journalistförbundet eftersom jobbet kombinerar intressanta frågor om arbetsrätt inom viktiga branscher. Frågor som berör frilansars arbetsvillkor är viktiga med tanke på branschens framtid, de är också sammankopplade med större frågor om arbetslivets omställning. Goda arbetsvillkor utgör en viktig grund för att trygga oberoende journalistik av hög kvalitet." Terttu Toroskainen är Journalistförbundets nya evenemangskoordinator på deltid. Till jobbet hör att ordna förbundets olika evenemang, till exempel utbildningar och seminarier. Hon har jobbat med motsvarande frågor tidigare. "Det är roligt att börja jobba på Journalistförbundet."

Rundabordssamtal om frilansars arbetsvillkor

Journalistförbundets delegation för självanställda träffade tisdagen 5 mars representanter för Gummerus och Sanoma Learning. Syftet var att diskutera möjligheten att inleda förhandlingar om frilansars arbetsvillkor.

Vem ska premieras för sin insats?

Nu är det dags att föreslå vem av Journalistförbundets medlemmar som ska premieras för sina insatser. Skicka in din nominering senast fredagen 15 mars 2024.

Boka dagen: svenska seminariet ordnas 12–13 april

Journalistförbundets svenska seminarium ordnas fredag–lördag 12–13 april i Helsingfors på Hotell Marski.