Uutiset / 01.11.2022

Liiton hallitusohjelmatavoitteet julkaistu: Suomeen laaja mediapoliittinen ohjelma

Journalistiliitto on julkaissut hallitusohjelmatavoitteensa vuosille 2023-2026. Liitto tavoittelee Suomeen laajaa mediapoliittista ohjelmaa. "Tarvitsemme mediapoliittisen ohjelman, jossa tarkastellaan ­kaikkia media-alaan vaikuttavia asioita kokonaisuutena sekä Suomessa että kansainvälisessä lainsäädännössä. Päätöksentekorajat ylittävän yhteisen mediapolitiikan avulla pääsemme katsomaan mediaa kansalaisen näkökulmasta", liitto perustelee tavoitetta. Liitto muistuttaa myös tarpeesta parantaa median toimintaedellytyksiä. Muissa Pohjoismaissa mediaa tuetaan Suomea selvästi enemmän. Hallitusohjelmatavoitteissa Journalistiliitto muistuttaa myös journalistien turvallisuuden merkityksestä: "Kansalaisten luottamusta nauttiva ja eettisesti säännelty media on merkittävä huoltovarmuustekijä. Sodan tai muun ­katastrofin uhatessa tiedotusvälineet ovat avainasemassa ­turvaamassa luotettavan tiedonsaannin." Liiton tavoitteissa otetaan vahvasti kantaa myös itsensätyöllistäjien tilanteeseen. Liitto vaatii heille yhdenvertaista asemaa: "Itsensätyöllistäjät tulkitaan tänä päivänä yrittäjiksi, vaikka todellisuudessa monet heistä työskentelevät palkansaajien kaltaisessa asemassa. Tämä aiheuttaa heille monia tulonmuodostukseen sekä sosiaaliturvaan liittyviä ongelmia." Lue Journalistiliiton hallitusohjelmatavoitteista tarkemmin täällä. Tutustu Journalistiliiton hallitusohjelmatavoitteisiin myös julkaisemamme esitteen avulla. Lue esite, tallenna tai tulosta se itsellesi tästä: Journalistiliiton hallitusohjelmatavoitteet Lue Journalistin juttu: Journalistiliitto haluaa Suomeen laajan mediapoliittisen ohjelman

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.