Uutiset / 29.01.2013

Liiton hallitus kuuli osapuolia Journalisti-lehden kiistassa

Hallitus päätti seuraavaa.

Kaikkia hallituksen edellisessä kokouksessa päättämiä toimenpiteitä jatketaan. Tähän kuuluvat työterveydenhuollon kanssa käynnistetyt toimenpiteet työilmapiirin korjaamiseksi. Työsuojelupäällikön ja työsuojeluvaltuutetun mukaan toimenpiteet ovat alkaneet hyvin.

Liiton hallitus hakee ulkopuolista selvitysmiestä arvioimaan, pitävätkö väitteet työpaikkakiusaamisesta Journalistin toimituksessa paikkaansa.

Liiton hallitus arvioi toimenpiteiden onnistumista. Tämän jälkeen harkitaan, onko tarvetta esimerkiksi väliaikaisille tai pysyville henkilöstöjärjestelyille. Järjestelyt eivät tarkoita irtisanomisia, vaan esimerkiksi tehtävänkuvien muutoksia.

- Valtava halu tässä on etsiä ja löytää ratkaisua, sanoo varapuheenjohtaja Maija-Leena Nissilä.

- Kaikkien osapuolten näkemysten kuuleminen on tärkeää ja oikeudenmukaisen ratkaisun löytäminen vaatii aikaa. Hallitus haluaa ennen lopullisten päätösten tekemistä kuulla miten työterveyshuollon ja työsuojelupiirin asiantuntijat tilanteen näkevät, sanoo Nissilä.  

Asian käsittelyä jatketaan seuraavassa hallituksen kokouksessa 7.2.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.