Uutiset / 03.10.2013

Lehdistössä toinen neuvottelutapaaminen

Viestinnän Keskusliitto on esittänyt lehdistön liittämistä keskitettyyn työmarkkinaratkaisuun lokakuun 2014 alusta lähtien. Tätä ajankohtaa on esitetty myös alan muille työntekijäliitoille.

Journalistiliito jätti tänään oman esityksensä sovelletusta mallista, jossa keskitetyn mukainen kausi alkaisi heti käynnissä olevien neuvotteluiden päätteeksi eli marraskuun alusta tänä vuonna.

Esillä on myös ollut malli, jossa voimassaolevan sopimuksen palkkakauden päättyminen tammikuun lopussa 2014 aloittaisi keskitetyn sopimuksen.

Sopimuskauden aloitusajankohta jäi tänään auki.

Lisäksi puolin ja toisin halutaan neuvotella alan yleisiin ns. ylte-ehtoihin liittyvistä kysymyksistä. Niitä käsitellään kootusti alan liittojen yhteisessä neuvottelupöydässä ensi viikon maanantaista lähtien.

SJL esitti  tänään myös jatkoa keväällä sovituille työryhmätöille ja lisäksi uusina palkkausjärjestelmän ja luottamusmiessopimuksen uudistamista.

Lehdistön osalta keskitetyn ratkaisun sovittaminen jatkuu 17.10.

Määräaika liittojen alakohtaisille neuvotteluille on perjantaina 25.10. klo 16.00. Journalistiliitto käy neuvotteluja kahdeksalla sopimusalalla.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.