Uusimmat

Lehdistössä toinen neuvottelutapaaminen

Keskitetyn työmarkkinaratkaisun sovittamista lehdistön työehtopimukseen jatkettiin tänään. Liitoilla on eri esitykset sopimuksen aloitusajankohdaksi.

Viestinnän Keskusliitto on esittänyt lehdistön liittämistä keskitettyyn työmarkkinaratkaisuun lokakuun 2014 alusta lähtien. Tätä ajankohtaa on esitetty myös alan muille työntekijäliitoille.

Journalistiliito jätti tänään oman esityksensä sovelletusta mallista, jossa keskitetyn mukainen kausi alkaisi heti käynnissä olevien neuvotteluiden päätteeksi eli marraskuun alusta tänä vuonna.

Esillä on myös ollut malli, jossa voimassaolevan sopimuksen palkkakauden päättyminen tammikuun lopussa 2014 aloittaisi keskitetyn sopimuksen.

Sopimuskauden aloitusajankohta jäi tänään auki.

Lisäksi puolin ja toisin halutaan neuvotella alan yleisiin ns. ylte-ehtoihin liittyvistä kysymyksistä. Niitä käsitellään kootusti alan liittojen yhteisessä neuvottelupöydässä ensi viikon maanantaista lähtien.

SJL esitti  tänään myös jatkoa keväällä sovituille työryhmätöille ja lisäksi uusina palkkausjärjestelmän ja luottamusmiessopimuksen uudistamista.

Lehdistön osalta keskitetyn ratkaisun sovittaminen jatkuu 17.10.

Määräaika liittojen alakohtaisille neuvotteluille on perjantaina 25.10. klo 16.00. Journalistiliitto käy neuvotteluja kahdeksalla sopimusalalla.