Uusimmat

Lehdistön tes-neuvottelut alkavat ”lyhyillä listoilla”

Journalistiliitto valmistautuu parhaillaan neuvotteluihin lehdistön työehtosopimuksista. Niissä on tarkoitus keskittyä olennaiseen.

Liitto lähtee perjantaina 5. syyskuuta alkaviin neuvotteluihin lyhyillä listoilla, eli haluamme pitää esityslistat ja neuvottelut tiiviinä. Esityksemme keskittyvät olennaiseen, kuten palkkoihin ja luottamusmiesten asemaan.

"Tarkoitus on esitellä kaikki sopimusteksti- ja palkkavaatimukset heti perjantaina. Aiemmissa neuvotteluissa palkat on usein tuotu pöytään vasta neuvottelujen loppupuolella", kertoi liiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Savolainen puhui tavoitteista tiistaina Helsingissä järjestetyssä konferenssissa, jossa kokoontuivat lehdistön luottamusmiehet ympäri Suomen.

Työnantajapuolelta eli Viestinnän Keskusliitosta (VKL) tilaisuudessa oli mukana muun muassa Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja, VKL:n hallituksen jäsen Jarmo Koskinen. Hänen mukaansa myös VKL pyrkii lyhyisiin listoihin. Koskinen esitteli puheenvuoronsa taustalla Powerpoint-dioja lehtialan murheellisista talousluvuista ja näkymistä. Niiden johtopäätös oli: ”Työkalut tes-neuvotteluissa ovat kovin vähissä.”

Pari viikkoa aiemmin VKL:n uusi työmarkkinajohtaja Elina Nissi sanoi Markkinoinnin&Mainonnan haastattelussa, että palkoissa ja toimialan tilanteessa on ”yhteensovittamista”.

Tiedotamme tes-neuvottelujen tavoitteista tarkemmin perjantaina, kun neuvottelut on saatu käyntiin ja osapuolten esitykset pöytään.

Lehdistön nykyinen työehtosopimus on voimassa tämän kuun loppuun.