Uutiset / 03.09.2014

Lehdistön tes-neuvottelut alkavat ”lyhyillä listoilla”

Liitto lähtee perjantaina 5. syyskuuta alkaviin neuvotteluihin lyhyillä listoilla, eli haluamme pitää esityslistat ja neuvottelut tiiviinä. Esityksemme keskittyvät olennaiseen, kuten palkkoihin ja luottamusmiesten asemaan.

"Tarkoitus on esitellä kaikki sopimusteksti- ja palkkavaatimukset heti perjantaina. Aiemmissa neuvotteluissa palkat on usein tuotu pöytään vasta neuvottelujen loppupuolella", kertoi liiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Savolainen puhui tavoitteista tiistaina Helsingissä järjestetyssä konferenssissa, jossa kokoontuivat lehdistön luottamusmiehet ympäri Suomen.

Työnantajapuolelta eli Viestinnän Keskusliitosta (VKL) tilaisuudessa oli mukana muun muassa Sanoma Lehtimedian toimitusjohtaja, VKL:n hallituksen jäsen Jarmo Koskinen. Hänen mukaansa myös VKL pyrkii lyhyisiin listoihin. Koskinen esitteli puheenvuoronsa taustalla Powerpoint-dioja lehtialan murheellisista talousluvuista ja näkymistä. Niiden johtopäätös oli: ”Työkalut tes-neuvotteluissa ovat kovin vähissä.”

Pari viikkoa aiemmin VKL:n uusi työmarkkinajohtaja Elina Nissi sanoi Markkinoinnin&Mainonnan haastattelussa, että palkoissa ja toimialan tilanteessa on ”yhteensovittamista”.

Tiedotamme tes-neuvottelujen tavoitteista tarkemmin perjantaina, kun neuvottelut on saatu käyntiin ja osapuolten esitykset pöytään.

Lehdistön nykyinen työehtosopimus on voimassa tämän kuun loppuun.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.