Uutiset / 17.06.2013

Kreikan yleisradion alasajo on käsittämätöntä

Ylen ohjelmatyöntekijät YOT ry tuomitsee Kreikan Yleisradioyhtiö ERT:n lopettamispäätöksen jyrkästi. ”Kreikan hallituksen päätös sulkea yksipuolisella ilmoituksella julkisen palvelun radio- ja tv-yhtiön kaikki jakelukanavat on täysin käsittämätön toimenpide. Kreikan talouskriisi jatkuu edelleen, mutta silti 2700 työntekijän irtisanominen ja ohjelmatoiminnan lopettaminen välittömästi on vakava uhka maan tiedonvälitykselle.” sanoo YOT:n puheenjohtaja Jari Niemelä, joka on parhaillaan vuosilomallaan Kreikassa.

Niemelän mukaan työntekijöiden irtisanomispäätös on kauhistuttava. ”Työntekijät joutuvat näin maksamaan kovan hinnan Kreikan hallitusten ja poliitikkojen vuosia kestäneistä virhearvioinnista. Päätös on uhka myös koko maan demokratialle”.

YOT tukee ERT:n irtisanottuja työntekijöitä ja on mukana solidaarisuusrintamassa  Kreikan ja kreikkalaisten  sananvapauden puolesta. Kreikan muutoinkin lähes epätoivoinen tilanne ei kaipaa tiedonvälityksen rajoittamista dramaattisella tavalla. YOT on mukana kansainvälisessä yhteistyössä tämän kauhistuttavan tilanteen korjaamiseksi.

Jari Niemelä p. + 358 400 653 081

Ylen ohjelmatyöntekijät ry:n puheenjohtaja

Kalamata, Kreikka

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.