Uutiset / 17.06.2013

Kreikan yleisradion alasajo on käsittämätöntä

Ylen ohjelmatyöntekijät YOT ry tuomitsee Kreikan Yleisradioyhtiö ERT:n lopettamispäätöksen jyrkästi. ”Kreikan hallituksen päätös sulkea yksipuolisella ilmoituksella julkisen palvelun radio- ja tv-yhtiön kaikki jakelukanavat on täysin käsittämätön toimenpide. Kreikan talouskriisi jatkuu edelleen, mutta silti 2700 työntekijän irtisanominen ja ohjelmatoiminnan lopettaminen välittömästi on vakava uhka maan tiedonvälitykselle.” sanoo YOT:n puheenjohtaja Jari Niemelä, joka on parhaillaan vuosilomallaan Kreikassa.

Niemelän mukaan työntekijöiden irtisanomispäätös on kauhistuttava. ”Työntekijät joutuvat näin maksamaan kovan hinnan Kreikan hallitusten ja poliitikkojen vuosia kestäneistä virhearvioinnista. Päätös on uhka myös koko maan demokratialle”.

YOT tukee ERT:n irtisanottuja työntekijöitä ja on mukana solidaarisuusrintamassa  Kreikan ja kreikkalaisten  sananvapauden puolesta. Kreikan muutoinkin lähes epätoivoinen tilanne ei kaipaa tiedonvälityksen rajoittamista dramaattisella tavalla. YOT on mukana kansainvälisessä yhteistyössä tämän kauhistuttavan tilanteen korjaamiseksi.

Jari Niemelä p. + 358 400 653 081

Ylen ohjelmatyöntekijät ry:n puheenjohtaja

Kalamata, Kreikka

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto: Yle-lain muutos haitallinen työntekijöille ja kulttuurille, säästötoimena tarpeeton

Yleisradio on merkittävä työllistäjä. Se tarjoaa paitsi työpaikkoja, mutta myös ostaa ohjelmia, palveluja ja tuotantoja muilta yrityksiltä. Ylen rahoituksen leikkaaminen paitsi johtaa jopa satojen työpaikkojen menetyksiin, niin se myös ajaa ahdinkoon alan tuotantoyhtiöitä sekä freelancereita. Yle on erittäin merkittävä kulttuurin rahoittaja Suomessa, liitto toteaa lakimuutoksesta antamassaan lausunnossa.

Hae nyt Julkisen sanan neuvoston jäseneksi

Ehdokkaiden tulee olla liiton jäseniä sekä perehtyneitä ammattietiikkaan ja Journalistin ohjeisiin.

Journalistien mielenterveys koetteella Perussa

Katumielenosoituksia seuraavat toimittajat ja kuvaajat altistuvat väkivallalle, jota harjoittavat sekä järjestyksenvalvojat että mielenosoittajat. Vuonna 2023 kirjattiin 127 fyysistä ja sanallista hyökkäystä toimittajia vastaan.