Uusimmat

Kreikan yleisradion alasajo on käsittämätöntä

YOT tukee ERT:n irtisanottuja työntekijöitä ja on mukana solidaarisuusrintamassa Kreikan ja kreikkalaisten sananvapauden puolesta.

Ylen ohjelmatyöntekijät YOT ry tuomitsee Kreikan Yleisradioyhtiö ERT:n lopettamispäätöksen jyrkästi. ”Kreikan hallituksen päätös sulkea yksipuolisella ilmoituksella julkisen palvelun radio- ja tv-yhtiön kaikki jakelukanavat on täysin käsittämätön toimenpide. Kreikan talouskriisi jatkuu edelleen, mutta silti 2700 työntekijän irtisanominen ja ohjelmatoiminnan lopettaminen välittömästi on vakava uhka maan tiedonvälitykselle.” sanoo YOT:n puheenjohtaja Jari Niemelä, joka on parhaillaan vuosilomallaan Kreikassa.

Niemelän mukaan työntekijöiden irtisanomispäätös on kauhistuttava. ”Työntekijät joutuvat näin maksamaan kovan hinnan Kreikan hallitusten ja poliitikkojen vuosia kestäneistä virhearvioinnista. Päätös on uhka myös koko maan demokratialle”.

YOT tukee ERT:n irtisanottuja työntekijöitä ja on mukana solidaarisuusrintamassa  Kreikan ja kreikkalaisten  sananvapauden puolesta. Kreikan muutoinkin lähes epätoivoinen tilanne ei kaipaa tiedonvälityksen rajoittamista dramaattisella tavalla. YOT on mukana kansainvälisessä yhteistyössä tämän kauhistuttavan tilanteen korjaamiseksi.

Jari Niemelä p. + 358 400 653 081

Ylen ohjelmatyöntekijät ry:n puheenjohtaja

Kalamata, Kreikka