Uutiset / 13.08.2013

Koulutusapurahat lehdistön freelancereille

Nyt voit hakea lehdistön freelancereiden apurahoja ammatilliseen kouluttautumiseen. Apurahoja myönnetään niille Journalistiliiton freelancereille, joiden Kopiosto-valtakirja on jätetty Suomen Journalistiliittoon ja joiden jäsenmaksut on maksettu tai jäsenmaksuvapautus voimassa. Kopiosto-valtakirja jätetään tavallisesti jäseneksi liittymisen yhteydessä. Apurahoja ei myönnetä jo toteutuneisiin tai meneillään oleviin hankkeisiin. Apurahoja ei voi myöskään käyttää työkeikkoihin tai elinkustannuksiin.

Apurahaa haetaan verkkolomakkeella, http://www.freet.fi/lomakkeet/apuraha/.

 

Lisäksi hakemukseen on liitettävä selvitys apurahan käyttötarkoituksesta sekä perustelut, jotka lähetetään sähköisesti osoitteeseen yhdistys@freet.fi.

Apurahasta seuraa kolmen vuoden karenssi. Apurahat maksetaan Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön erillisestä määrärahasta lehdistön freelancereiden ammattitaidon ylläpitämiseen ja niistä päättää erillinen hoitokunta. Apurahan saajan on tehtävä hoitokunnalle raportti kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun apuraha on käytetty. Apuraha maksetaan raporttia ja alkuperäisiä kuitteja vastaan todellisten kulujen mukaan.

Haku päättyy 30. elokuuta. Lisätietoa SFJ:n toimistolta: yhdistys@freet.fi

Lehdistön freelancereiden apurahahoitokunta


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.