Uusimmat

Korhosen voitto sinetöitiin

Korkein oikeus ei antanut valituslupaa Alma Medialle. Hovioikeuden viime maaliskuussa antama tuomio jää siis pysyväksi.

Johanna Korhonen on lopullisesti voittanut oikeusjuttunsa Alma Mediaa vastaan. Korhonen sai syksyllä 2008 potkut Lapin Kansan päätoimittajan paikalta jo ennen työsuhteen alkamista.

Korhonen saa työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä 40 800 euroa, irtisanomisajan palkkana 34 600 euroa ja yhdenvertaisuuslain mukaisena hyvityksenä 5 000 euroa. Lisäksi Pohjois-Suomen Median on maksettava Journalistiliitolle Korhosen oikeudenkäyntikulut.

Alma Median johto purki Korhosen työsuhteen syksyllä 2008. Korhosen mukaan potkujen syynä oli se, että hänen puolisonsa on nainen. Alma Media oli perustellut työsuhteen päättämistä muun muassa Korhosen epärehellisellä ja vilpillisellä toiminnalla.

Helsingin käräjäoikeus oli aikaisemmin katsonut, että luottamuspula oli riittävä peruste päätoimittajatason työntekijän erottamiseen. Tuomion mukaan Korhonen oli kertonut etuajassa nimityksestään, jättänyt kertomatta työnantajalleen puolisonsa poliittisesta aktiivisuudesta sekä tiedottanut julkisuuteen luottamuksellisista sovintoneuvotteluista. Korhosta ei siis käräjäoikeuden mukaan syrjitty.

Hovioikeus katsoi, että Korhonen oli menetellyt käräjäoikeuden tuomiosta ilmenevin tavoin, mutta hänen rikkeitään ei voida pitää niin vakavina, että työnantajalla olisi ollut oikeus työsopimuksen purkamiseen.

Hovioikeus katsoi edelleen, että Korhosen naispuolisen puolison sukupuolen selviämisellä työnantajalle on ollut olennainen osuus työsopimuksen purkamiseen. Korhonen on siten tullut syrjityksi.