Uutiset / 01.02.2011

Korhosen voitto sinetöitiin

Johanna Korhonen on lopullisesti voittanut oikeusjuttunsa Alma Mediaa vastaan. Korhonen sai syksyllä 2008 potkut Lapin Kansan päätoimittajan paikalta jo ennen työsuhteen alkamista.

Korhonen saa työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä 40 800 euroa, irtisanomisajan palkkana 34 600 euroa ja yhdenvertaisuuslain mukaisena hyvityksenä 5 000 euroa. Lisäksi Pohjois-Suomen Median on maksettava Journalistiliitolle Korhosen oikeudenkäyntikulut.

Alma Median johto purki Korhosen työsuhteen syksyllä 2008. Korhosen mukaan potkujen syynä oli se, että hänen puolisonsa on nainen. Alma Media oli perustellut työsuhteen päättämistä muun muassa Korhosen epärehellisellä ja vilpillisellä toiminnalla.

Helsingin käräjäoikeus oli aikaisemmin katsonut, että luottamuspula oli riittävä peruste päätoimittajatason työntekijän erottamiseen. Tuomion mukaan Korhonen oli kertonut etuajassa nimityksestään, jättänyt kertomatta työnantajalleen puolisonsa poliittisesta aktiivisuudesta sekä tiedottanut julkisuuteen luottamuksellisista sovintoneuvotteluista. Korhosta ei siis käräjäoikeuden mukaan syrjitty.

Hovioikeus katsoi, että Korhonen oli menetellyt käräjäoikeuden tuomiosta ilmenevin tavoin, mutta hänen rikkeitään ei voida pitää niin vakavina, että työnantajalla olisi ollut oikeus työsopimuksen purkamiseen.

Hovioikeus katsoi edelleen, että Korhosen naispuolisen puolison sukupuolen selviämisellä työnantajalle on ollut olennainen osuus työsopimuksen purkamiseen. Korhonen on siten tullut syrjityksi.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto: Yle-lain muutos haitallinen työntekijöille ja kulttuurille, säästötoimena tarpeeton

Yleisradio on merkittävä työllistäjä. Se tarjoaa paitsi työpaikkoja, mutta myös ostaa ohjelmia, palveluja ja tuotantoja muilta yrityksiltä. Ylen rahoituksen leikkaaminen paitsi johtaa jopa satojen työpaikkojen menetyksiin, niin se myös ajaa ahdinkoon alan tuotantoyhtiöitä sekä freelancereita. Yle on erittäin merkittävä kulttuurin rahoittaja Suomessa, liitto toteaa lakimuutoksesta antamassaan lausunnossa.

Hae nyt Julkisen sanan neuvoston jäseneksi

Ehdokkaiden tulee olla liiton jäseniä sekä perehtyneitä ammattietiikkaan ja Journalistin ohjeisiin.

Journalistien mielenterveys koetteella Perussa

Katumielenosoituksia seuraavat toimittajat ja kuvaajat altistuvat väkivallalle, jota harjoittavat sekä järjestyksenvalvojat että mielenosoittajat. Vuonna 2023 kirjattiin 127 fyysistä ja sanallista hyökkäystä toimittajia vastaan.