Uutiset / 13.01.2012

Keskustelu SMF:n freelancer-sopimuksesta jatkuu

Journalistiliiton ja Free-yhdistyksen edustajat tapasivat tänään SMF:ssä aikakauslehtien kustantaja Riitta Pollarin ja Sanoma Median päälakimies Antti Ikosen. Reiluksi kolmeksi tunniksi venähtäneessä tapaamisessa käytiin yksityiskohtaisesti läpi sopimusta sekä freelancereiden ja  Sanoma-konsernin näkemyksiä.

Keskusteluja jatketaan.

Liitto esitti Pollarille ja Ikoselle kutsun tulla Pressiklubin infotilaisuuteen kertomaan konsernin tarpeista sekä sopimuksen taustoista, ja kutsu otettiin vastaan. Kaikki freet ovat tervetulleita esittämään kysymyksiä ja näkemyksiään Pressiklubille maanantaina 16. tammikuuta kello 16.30. Paikalla vastaamassa ovat myös Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sekä työehtoasiamies Valtteri Aaltonen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.