Uutiset / 13.01.2012

Keskustelu SMF:n freelancer-sopimuksesta jatkuu

Journalistiliiton ja Free-yhdistyksen edustajat tapasivat tänään SMF:ssä aikakauslehtien kustantaja Riitta Pollarin ja Sanoma Median päälakimies Antti Ikosen. Reiluksi kolmeksi tunniksi venähtäneessä tapaamisessa käytiin yksityiskohtaisesti läpi sopimusta sekä freelancereiden ja  Sanoma-konsernin näkemyksiä.

Keskusteluja jatketaan.

Liitto esitti Pollarille ja Ikoselle kutsun tulla Pressiklubin infotilaisuuteen kertomaan konsernin tarpeista sekä sopimuksen taustoista, ja kutsu otettiin vastaan. Kaikki freet ovat tervetulleita esittämään kysymyksiä ja näkemyksiään Pressiklubille maanantaina 16. tammikuuta kello 16.30. Paikalla vastaamassa ovat myös Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen sekä työehtoasiamies Valtteri Aaltonen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.