Uutiset / 17.06.2010

Kesälomat lehdistössä

Vuosiloman pituus määräytyy lehdistön työehtosopimuksen mukaan alallaoloajan ja 1.4.2009 - 31.3.2010 välisen ajan työssäolon perusteella.

Loma pidetään työnantajan määräämänä ajankohtana lomakaudella 2.5.–30.9. Ennen loma-ajan määräämistä työntekijää on kuultava.

Lomapalkan lisäksi maksetaan lomapalkan korotus, joka on 50 % vuosiloma-ajan palkasta, enintään kuitenkin 30 lomapäivältä eli viideltä viikolta.

Jos loman alkaminen on tiedossa, mutta työntekijä sairastuu ennen loman alkua, loma on työntekijän pyynnöstä siirrettävä myöhemmäksi. Loma on myös siirrettävä, jos työntekijä saa tietää joutuvansa sairauden takia hoitoon (leikkaukseen tms.) loman aikana.

Jos loma on jo alkanut ja työntekijä sairastuu ja sairaus jatkuu yli seitsemän päivää, ei tämän ylittävä sairausaika kuluta lomaa vaan se on siirrettävä myöhemmäksi. Tämä edellyttää, että työntekijä tätä välittömästi sairastuttuaan pyytää ja toimittaa sairaudesta työnantajalle riittävän selvityksen. Loman siirtäminen vaatii siis työntekijän aloitteellisuutta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistin ohjeet uusittu

Journalistin ohjeisiin tuli neljä uutta kohtaa. Ne koskevat ulkopuolista rahoitusta, julkaistuun juttuun tehtyjä muutoksia, vaarallisia uutistilanteita ja toimituksellisen sisällön poistamista verkosta.

Liiton neuvottelemat palkankorotukset vappuna MTV:n työntekijöille

Sopimuksen piirissä on noin 160 työntekijää.

Media-ala huolissaan mainosrahan valumisesta ulkomaisille jäteille

Kotimainen uutismedia, niin paikallinen kuin valtakunnallinen, on Journalistiliiton mukaan avainasemassa faktapohjaisen, kansalaisten arjen kannalta merkittävän tiedon tuomisessa kansalaisille.