Uutiset / 13.04.2017

Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopas on ilmestynyt

Keikkatyöläisen sosiaaliturvaoppaaseen on koottu pätkä-, silppu, freelance- ja yrittäjätyötä tekeville sosiaali- ja eläketurvan perusteet selkosuomella. Kuvitus: Jii Roikonen Kuva:
Itsensätyöllistäjiä edustavat ammattijärjestöt ovat julkistaneet Keikkatyöläisen sosiaaliturvaoppaan verkossa. Oppaaseen on koottu pätkä-, silppu, freelance- ja yrittäjätyötä tekeville sosiaali- ja eläketurvan perusteet selkosuomella. "Haluamme auttaa itsensätyöllistäjiä löytämään heille tärkeän tiedon yhdestä paikasta. Sosiaaliturvalainsäädäntö on itsessäänkin monimutkaista, mutta itsensätyöllistäjien kohdalla se on erityisen mutkikasta, koska he toimivat yrittäjyyden ja palkkatyön välimaastossa", sanoo sopimustoimitsija Erika Mattsson JHL:stä. Opasta ovat olleet tekemässä itsensätyöllistäjien asemaan perehtyneet ammattiliitot sekä Maatalousyrittäjien eläkelaitos MELA ja Eläketurvakeskus ETK. Samalla aukeaa verkkosivusto itset.fi, johon Ammattiliittojen itsensätyöllistäjien yhteistyöryhmä ITSET kokoaa jatkossa alaan  liittyvää tietoa sekä tutkimuksia ja raportteja. Ryhmässä ovat mukana Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTO, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Suomen freelance-journalistit, Suomen Journalistiliitto,  Tieteentekijöiden liitto, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, sekä keskusjärjestöt SAK, AKAVA ja STTK. Keikkatyöläisen sosiaaliturvaopas löytyy osoitteesta www.itset.fi. Lisätietoa antaa edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, Journalistiliitto, 050 534 2485 TIEDOTTEEN LÄHDE: Suomen freelance-journalistit ry.

Katso myös

Kaikki uutiset

Jäsen- ja lakineuvonnassa poikkeuksia juhlapyhien aikaan

Jäsenasiapalvelu ja lakineuvonta on suljettuna joulun ja uudenvuoden pyhinä sekä loppiaisena.

Journalistiliiton tes-kierros käynnistyy: Sopimukset 6000 jäsenelle vappuun mennessä

Journalistiliiton työehtosopimusten neuvottelukierros on alkamassa. Tällä kertaa kierros kestää puolisen vuotta. Ensimmäiset neuvottelut aloitetaan ennen joulua, viimeiset sopimukset umpeutuvat vapuksi.

Journalistinaisen palkkapäivä on 13.12. – tasa-arvoon kaksi viikkoa

Naisten palkkapäivä on laskennallinen päivä, jonka jälkeen naiset työskentelevät loppuvuoden palkatta, kun miehillä palkka juoksee vuoden loppuun asti.