Uutiset / 21.05.2019

Julkisen sanan neuvostolle etsitään puheenjohtajaa

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Puheenjohtaja johtaa noin kymmenen kertaa vuodessa kokoontuvaa neuvostoa, joka käsittelee kanteluja sekä tulkitsee Journalistin ohjeita ja hyvää journalistista tapaa. Puheenjohtaja seuraa median ja journalistisen etiikan kehitystä sekä pitää huolen itsesääntelyjärjestelmän toimivuudesta yhdessä kannatusyhdistyksen hallituksen kanssa. Hän osallistuu aktiivisesti julkiseen keskusteluun journalistisesta etiikasta ja median itsesääntelystä. Puheenjohtaja johtaa myös JSN:n toimiston työskentelyä ja vastaa JSN:n taloudenhoidosta. Hän toimii kannatusyhdistyksen ja sen hallituksen sihteerinä. Tehtävä edellyttää vahvaa perehtyneisyyttä journalistiseen etiikkaan ja sananvapauskysymyksiin, media-alan ja sen uusien kehitystrendien tuntemusta, esiintymisvalmiuksia, kielitaitoa sekä käytännössä osoitettuja johtamis- ja yhteistyötaitoja. Puheenjohtaja valitaan neljän vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen 1.1.2020 alkaen. Puheenjohtaja voidaan valita myös toiseksi nelivuotiskaudeksi. Valinta tehdään joka kerta julkisella haulla. Hakemukset palkkatoiveineen 14.6.2019 mennessä osoitteeseen sirkka.saarinen@medialiitto.fi. Lisätietoja: Kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Holmberg, p. 040 735 1690.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.