Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

JSN:llä seminaari digimediasta

Julkisen sanan neuvosto järjestää kaikille avoimen seminaarin tiistaina 5.11. klo 14–16.15 Päivälehden museossa (Ludviginkatu 2-4). Tilaisuudessa neuvotaan, miten journalistisen digimedian perustaminen onnistuu ja millaista tukea sille voi jo nyt saada. Lisäksi tilaisuudessa pohditaan, miksi Suomessa ei ole mediatukea käytännössä lainkaan ja mihin ministeriöön se kuuluisi.

2000-luku on ollut journalismin näkökulmasta hukattu vuosisata. Digitaalisen julkaisemisen piti tarjota loputtomasti mahdollisuuksia uusien journalististen medioiden perustamiseen.

Suomessa niitä ei ole syntynyt. JSN ei ole saanut koko 2000-luvulla jäsenekseen kuin pari uutta digitaalista mediaa. Vastuullinen journalismi on tarpeellisempaa kuin koskaan, mutta sen määrä on vähentynyt rajusti. Valtaosa nuorten suosimista videoblogeista ja muista uusista medioista on vaikuttajaviestintää tai sisältömarkkinointia.

Uusien journalististen medioiden perustaminen helpottui heinäkuussa olennaisesti, kun digitaalisten julkaisujen arvonlisävero laski kymmeneen prosenttiin. Hallitusohjelmassa luvattiin myös tukea nuorten suosimille, digitaalisilla alustoilla toimiville medioille, mutta siihen ei budjetoitu lisärahaa.

Ohjelma
14.00 Miten uusi digitaalinen media voi toimia Journalistin ohjeiden mukaisesti ja päästä JSN:n jäseneksi?
Elina Grundström, Julkisen sanan neuvosto, puheenjohtaja

14.30 Millaista tukea startup-medioille on tällä hetkellä mahdollista saada?

Mistä starttirahaa uudelle medialle?
Ulla Koski, Helsingin Sanomain Säätiö, yliasiamies
Noora Alanne, Media-alan tutkimussäätiö, johtaja

Säätiöiden sisältötuki digitaaliselle medialle
Kalle Korhonen, Koneen Säätiö, tiedejohtaja

Taiken avustukset kulttuurilehdille
Ansa Aarnio, Taike, erityisasiantuntija

15.00 Miten ja miksi mediatuista on luovuttu?
Laura Juntunen, Julkisen sanan neuvosto, valmisteleva sihteeri

15.15 Paneelikeskustelu: Miksi Suomessa ei ole kunnollisia mediatukia? Miten hallitusohjelman lupaukset vastuullisen journalismin toimintaedellytysten tukemisesta toteutetaan?
Muissa Pohjoismaissa journalistisia sisältöjä tuetaan merkittävästi, mutta Suomessa yleistä journalismin sisältöön kohdistuvaa tukea ei ole käytännössä lainkaan. Miten tähän on päädytty?
Miten hallitusohjelman lupaukset mediatuista saadaan pikaisesti toteutumaan? Mikä ministeriö asiasta vastaa?
Aiheesta keskustelemassa Liikenne- ja viestintäministeriön neuvotteleva virkamies Emil Asp, Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan dekaani ja viestintäpolitiikan professori Hannu Nieminen, Long Playn päätoimittaja Antti Järvi sekä Kulttuurilehtipaneelin jäsen, Vihreän Langan päätoimittaja Riikka Suominen.

16.15 Tilaisuuden päätös