Uutiset / 19.05.2017

Journalistitaustainen Hannu Hallamaa SJL:n työehtoasiamieheksi

Journalistförbundets nya fackliga ombud heter Hannu Hallamaa. Kuva:
Oikeustieteen yo, FM Hannu Hallamaa, 38, on valittu Journalistiliiton uudeksi työehtoasiamieheksi. Valinta julkistettiin valtuuston kevätkokouksessa 19.5. Hallamaa aloittaa liiton palveluksessa 29. toukokuuta. Ennen oikeustieteen opintojaan Hallamaa on työskennellyt muun muassa Keskisuomalaisessa, STT:llä, Ylellä, MTV3:lla, Helsingin Sanomissa ja viimeksi Suomen Yrittäjien medioissa. Ennen siirtymistään Journalistiliittoon hän toimii maahanmuuttoviraston tiedottajana. Hallamaa on opiskellut journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa ja saanut filosofian maisterin paperit yleisestä historiasta. Journalistiliitossa hänen vastuualueellaan ovat freelancereiden asiat. "Olen työskennellyt jonkin verran myös freelancerina, joten heidän työnsä haasteet ovat tulleet tutuiksi. Olen myös ollut opiskeluasioista asti Journalistiliiton jäsen ja tunnen paljon toimittajia, mikä varmasti auttaa uudessa työssäni. Olen erittäin iloinen, että SJL valitsi minut tähän tehtävään", Hallamaa sanoo.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.