Vi använder cookies för att säkerställa teknisk drift av sidorna och för att samla antalet besökare på sidorna. Vi samlar inte information om enskilda besökare.

Senaste nytt

Journalistförbundets nya fackliga ombud heter Hannu Hallamaa.

Nya ombudet Hallamaa har journalistbakgrund

Juridikstudent, FM Hannu Hallamaa (38) är Journalistförbundets nya fackliga ombud. Hallamaa börjar jobba på förbundet den 29 maj. Rekryteringen offentliggjordes på förbundets vårmöte den 19 maj.

Hallamaa har en bakgrund inom journalistiken. Innan han började studera juridik jobbade han bland annat på Keskisuomalainen, STT, Yle, MTV3, Helsingin Sanomat och på Företagarna i Finland. Hans senaste jobb var som informatör på Migrationsverket.
Hallamaa har studerat journalistik vid Jyväskylä universitet där han blev filosofie magister i historia.
På Journalistförbundet kommer Hallamaa att jobba med frilansfrågor.
”Jag har också jobbat som frilans och känner till branschens utmaningar. Jag har varit medlem i Journalistförbundet sedan studietiden och känner många journalister, vilket jag tror att kommer att hjälpa mig i mitt nya jobb. Jag är jätteglad över att Journalistförbundet valde mig.”

Journalistförbundet lediganslog jobbet som ombud efter att juristen Jussi Salokangas meddelade att han byter arbetsplats.Förbundet tog emot 28 ansökningar av vilka fyra valdes till en intervju.

Text: Jaakko Kilpeläinen