Uutiset / 22.06.2010

Journalistiliitto: WSOY:n yt-neuvottelut olivat farssi!

Muuta vaihtoehtoa kuin irtisanomiset ei neuvotteluissa haluttu tutkia tai keskustella. Kiistaa käytiin jopa siitä, voidaanko työpaikkoja laittaa hakuun kesken yt-neuvottelujen.

- Tämä viittaa siihen, että kustannusyhtiön organisaatio oli lyöty lukkoon jo ennen neuvottelujen päättymistä ja että myös irtisanomisista oli päätetty etukäteen. Neuvotteluissa ei haluttu miettiä uudelleensijoittamisia eikä nykyisen henkilöstön kouluttamista, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Arto Nieminen.

 

Niemisen mielestä neuvotteluja hankaloitti ratkaisevasti se, että asiat haluttiin salata niiltä henkilöiltä, joita neuvottelut koskivat.

- Tässä käytettiin painostusta, jotta neuvotteluihin osallistuneet eivät saisi puhua asioista yhtään mitään. Työntekijöillä on kuitenkin oikeus tietää heitä koskevista asioista ja tämä koskee myös liikesalaisuudeksi luokiteltavia tietoja, muistuttaa Nieminen.

Nieminen kuvaa WSOY:n yt-neuvotteluja yhdeksi pahimmista yt-neuvotteluista journalistikentässä jo puolitoista vuotta kestäneen yt-myllyn aikana. Irtisanomisten ja eläkeratkaisujen jälkeen WSOY:stä poistuu n. 30 työntekijää, joista jopa puolet on SJL:on jäseniä.

- WSOY näyttää olevan pahan kerran sekaisin. Uusi organisaatio tulee käyttöön potkimalla kovan luokan ammattilaisia ulos talosta sen jälkeen kun täysin poikkeavalla menettelyllä potkitaan yksi kustantamon tärkeimmistä kirjailijoista ulos.

Suomen Journalistiliitto edustaa yli 15-tuhatta toimituksellista työntekijää, jotka tekevät työtä freelancereina ja työsuhteessa sanoma- ja aikakauslehdistössä, televisiossa, radioissa ja kustannusyhtiöissä.

Lisätietoja antavat:

  • puheenjohtaja Arto Nieminen, 0400 981 957
  • työehtoasiamies Sanna Nikula, 0400 548 708

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.