Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliitto: Toimittajien kiusaamisen loputtava

Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti.

Journalistien työ on julkista ja siihen kohdistuva kritiikki kuuluu asiaan.

Tahallinen häirintä tai yksittäiseen toimittajaan kohdistuvat vaientamisyritykset tai vainokampanjat sen sijaan eivät kuulu normaaliin työhön. Pahimmillaan ne vaarantavat paitsi yksittäisen toimittajan työskentelyn myös sananvapautta ylipäätään.

Tutkintapyyntöjen tehtailu on tunnettu keino häiritä toimittajia sekä Suomessa että muissa länsimaissa. Toistuvat tutkintapyynnöt, joiden tarkoitus on vaikeuttaa toimittajien työskentelyä, kuormittavat myös poliisia ja oikeusviranomaisia.

Viime viikolla uutisoitiin, että helsinkiläistä toimittajaa Johanna Vehkoota syytetään oululaisen kaupunginvaltuutetun Junes Lokan kunnian loukkaamisesta. Vehkoo oli luonnehtinut Lokkaa omalla suljetulla Facebook-seinällään rasistiksi ja natsiksi. Lokka sai aiemmin tänä syksynä sakkotuomion vuosina 2013 – 2017 tapahtuneesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän on häirinnyt muun muassa Vehkoota julkisesti eri tavoin vuosien ajan. Tämä on kenen tahansa nähtävissä Lokan Youtube –kanavilla.

Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti.

Viime talvena syyttäjä päätti, että kyseenalainen kirjoittelu poliisien suljetussa Facebook-ryhmässä ei johda syytteisiin. Syyttäjä lopetti asian tutkinnan sillä perusteella, ettei ryhmän kommentteja ollut tarkoitettu julkiseksi. Poliisien ryhmässä oli 2800 jäsentä.

Nyt syytteen saanut Vehkoo oli julkaissut tekstin omalla suljetulla Facebook-seinällään rajatulle joukolle. Teksti oli näkyvillä alle kolmelle sadalle ihmiselle.