Uutiset / 01.06.2017

Journalistiliitto mukana luovien alojen paneelissa Suomi Areenassa

Luovien alojen järjestöt järjestävät SuomiAreenassa Porissa ajankohtaisen keskustelutilaisuuden keskiviikkona 12. heinäkuuta. Keskustelemassa ovat laulaja-lauluntekijä Saara Aalto, tulevaisuustutkija Ilkka Halava, neurologi, dosentti, kirjailija Markku T. Hyyppä, sanoittaja, laulaja, näyttelijä Kaija Kärkinen, Tilastokeskuksen erikoistutkija Anna Pärnänen, kirjailija Peter Sandström, Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Sa­volainen, kulttuuriministeri Sampo Terho ja professori ja tanssitaiteilija Jorma Uotinen. Keskustelun moderaattorina on MTV Uutisten toimituspäällikkö Tomi Einonen. Tilaisuuden aiheita ovat luovien alojen tulevaisuus, yrittäminen ja yrittäjyys sekä taiteen ja kulttuurin vaikutukset ihmisten hyvinvointiin yhteiskunnassa. Keskustelutilaisuuden Suomi 100! Luovuus 1 000! – Avaimet menestykseen järjestävät tekijänoikeusjärjestöt Gramex, Kopiosto, Sanasto ja Teosto sekä Suomen freelan­ce-journalistit, Suomen Journalistiliitto ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto.  

Luovuudesta kasvua ja hyvinvointia

Luovat alat työllistävät Suomessa nykyisin lähes Turun asukasluvun verran ihmisiä ja kulttuurille on kysyntää. Luovan työn tekijöitä ovat esimerkiksi musiikin, elokuvien, kirjallisuuden, journalismin ja tanssitaiteen ammattilaiset. Euroopassa luovat alat ovat peräti kolmanneksi suurin työllistäjä. Luovan työn rinnalla suuri osa suomalaisista saa luovuudesta hyvinvointia ja nauttii kulttuurista vapaa-ajallaan ja harrastuksissa. Tutkimusten mukaan kulttuuri tuo lisää ikävuosia ja kasvattaa hyvinvointia. Miten luovuuden saisi osaksi mahdollisimman monen arkea?  

Tilaisuus on kaikille avoin

Luovien alojen paneeli järjestetään Suomi Areenassa Porissa keskiviikkona 12.7. klo 15.15–16.30 Kauppakeskus Puuvillassa. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta sitä voi seurata myös striimattuna netistä. Keskusteluun voi osallistua somessa tunnisteilla #LuovatAlat ja #suomiareena.   Muista myös Journalistiliiton jäsenille tarkoitettu Journalistilataamo 12.7. klo 12.30–17 Korona Barissa (Pohjoiskauppatori 3).

Katso myös

Kaikki uutiset

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.

Luovat alat kulttuurileikkauksia vastaan: Kivi voittaa sakset -mielenilmaus 15.4.

Tavoitteena on perustella luovien alojen positiivisten vaikutusten ja kasvupotentiaalin avulla, ettei kulttuurin valtionrahoituksesta kannata leikata.