Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliitto: Kulttuuri- ja mielipidelehtien tukea ei saa heikentää

Kulttuuri- ja mielipidelehdet ovat tunnustettu ja tarpeellinen osa suomalaista mediakenttää. Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt leikata niiden tukitasoa merkittävästi eli noin 200 000 eurolla lakkauttamalla kirjastojen kulttuurilehtien ostotuen vuodelle 2018. Se tarkoittaa, että kirjastot eivät enää saisi tukea vähälevikkisten kulttuurilehtien tilaamiseen. Noin 200 kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehden kattojärjestö Kultti ry toi asian esille keskiviikkona 13.12.2017.

Ministeriö on ilmoittanut lakkauttavansa tukimuodon kokonaan asiasta tehtävän selvityksen ajaksi. Tällainen kestämätön menettely heikentää tiedonvälityksen monipuolisuutta, kulttuurista moninaisuutta, sananvapautta ja moniarvoisuutta yhteiskunnassa.

Suomen Journalistiliitto pitää kohtuuttomana, että pienlehdille erittäin tärkeä tuki lakkautetaan ennen asiaa koskevan selvityksen valmistumista. Journalistiliitto vaatii, että tukea ei heikennetä.

Lausuman laati Journalistiliiton valtuuston syyskokouksessa perustettu julkilausumavaliokunta. Valiokunta esitteli lausumansa valtuustolle perjantaina 15.12.2017.