Uutiset / 20.05.2021

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho: joustavuutta työhön, freelancereille lisää työmahdollisuuksia

Hanne Aho talar på Journalistförbundets fullmäktiges vårmöte 20 maj 2021. Kuva:
Journalistiliiton kevätvaltuustossa torstaina puhunut puheenjohtaja Hanne Aho ehdottaa, että liitto voisi lähteä ajamaan työn teon malleja, jotka toisivat joustavuutta vapaa-ajan ja työn välille. ”Ihmiset saisivat vapaammin päättää, miten paljon he tekevät töitä. Joku voi haluta pitkän loman talvella, toinen perjantain vapaaksi ja kolmas kuuden tunnin työpäivän. Totta kai se vaikuttaisi myös palkkaan, mutta on niitäkin, joille tilapäinen järjestely sopii.” Ahon mukaan uusi malli voisi tukea monia, jotka kaipaavat työhönsä joustoa. Samalla työtä riittäisi niille, jotka haluaisivat tehdä sitä enemmän, kuten osa-aikaisille ja freelancereille. Työn ehtojen ja korvauksen tulisi vastata vakityöntekijän ehtoja ja korvausta. Päätös mediatuesta on demokratialle erittäin merkittävä Puheenjohtaja Hanne Aho nosti esille myös mediatuen tilanteen. Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä luovutti huhtikuussa esityksen mediatuesta liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle.  Raportin luovuttanut työryhmä oli tuen tärkeydestä yhtä mieltä. Hallituksen puoliväliriihessä kävi ilmi, että hallitus ei tällä kertaa kuitenkaan varannut lisäbudjetissaan rahaa mediatuelle. ”Median tukeminen ja myös tukematta jättäminen on suomalaisen demokratian kannalta erittäin merkittävä päätös”, Aho sanoi.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.