Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistien jaksaminen on työnantajan etu

Journalistiliiton valtuusto vaatii työnantajilta toimia media-alan työntekijöiden työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Repaleiset työsuhteet, pelko työpaikan menettämisestä ja pakkotahtinen työ ovat johtaneet kestämättömiin paineisiin. Tiedotusvälineisiin tuotetaan sisältöä entistä enemmän, mutta pienemmällä työvoimalla. Suomen Journalistiliiton tuoreen kyselyn mukaan nuorista journalisteista jopa neljännes on joutunut turvautumaan uupumuksen tai masennuksen vuoksi lääkkeisiin.

Palkattomat harjoittelut, kirjaamattomat ylityöt ja freetyön alihinnoittelu vääristävät työmarkkinoita ja rapauttavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Nuoria houkutellaan viestinnän opintoihin, vaikka alan työttömyys on kasvanut viime vuosina kolmanneksen. Osa journalisteista uupuu työtaakan alle, osalle työtä ei riitä lainkaan.

Jaksamista on parannettava konkreettisin toimenpitein. Jaksava journalisti on tiedotusvälineille elinehto. Kaikesta työstä on maksettava asianmukainen palkka ja työvoiman määrä on mitoitettava niin, että se vastaa tehtävän työn määrää.

Seuraa valtuuston kokousta verkkosivuiltamme