Uutiset / 10.12.2010

Journalistien jaksaminen on työnantajan etu

Repaleiset työsuhteet, pelko työpaikan menettämisestä ja pakkotahtinen työ ovat johtaneet kestämättömiin paineisiin. Tiedotusvälineisiin tuotetaan sisältöä entistä enemmän, mutta pienemmällä työvoimalla. Suomen Journalistiliiton tuoreen kyselyn mukaan nuorista journalisteista jopa neljännes on joutunut turvautumaan uupumuksen tai masennuksen vuoksi lääkkeisiin.

Palkattomat harjoittelut, kirjaamattomat ylityöt ja freetyön alihinnoittelu vääristävät työmarkkinoita ja rapauttavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Nuoria houkutellaan viestinnän opintoihin, vaikka alan työttömyys on kasvanut viime vuosina kolmanneksen. Osa journalisteista uupuu työtaakan alle, osalle työtä ei riitä lainkaan.

Jaksamista on parannettava konkreettisin toimenpitein. Jaksava journalisti on tiedotusvälineille elinehto. Kaikesta työstä on maksettava asianmukainen palkka ja työvoiman määrä on mitoitettava niin, että se vastaa tehtävän työn määrää.

Seuraa valtuuston kokousta verkkosivuiltamme


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.