Uutiset / 10.12.2010

Journalistien jaksaminen on työnantajan etu

Repaleiset työsuhteet, pelko työpaikan menettämisestä ja pakkotahtinen työ ovat johtaneet kestämättömiin paineisiin. Tiedotusvälineisiin tuotetaan sisältöä entistä enemmän, mutta pienemmällä työvoimalla. Suomen Journalistiliiton tuoreen kyselyn mukaan nuorista journalisteista jopa neljännes on joutunut turvautumaan uupumuksen tai masennuksen vuoksi lääkkeisiin.

Palkattomat harjoittelut, kirjaamattomat ylityöt ja freetyön alihinnoittelu vääristävät työmarkkinoita ja rapauttavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Nuoria houkutellaan viestinnän opintoihin, vaikka alan työttömyys on kasvanut viime vuosina kolmanneksen. Osa journalisteista uupuu työtaakan alle, osalle työtä ei riitä lainkaan.

Jaksamista on parannettava konkreettisin toimenpitein. Jaksava journalisti on tiedotusvälineille elinehto. Kaikesta työstä on maksettava asianmukainen palkka ja työvoiman määrä on mitoitettava niin, että se vastaa tehtävän työn määrää.

Seuraa valtuuston kokousta verkkosivuiltamme


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.