Uutiset / 10.12.2010

Journalistien jaksaminen on työnantajan etu

Repaleiset työsuhteet, pelko työpaikan menettämisestä ja pakkotahtinen työ ovat johtaneet kestämättömiin paineisiin. Tiedotusvälineisiin tuotetaan sisältöä entistä enemmän, mutta pienemmällä työvoimalla. Suomen Journalistiliiton tuoreen kyselyn mukaan nuorista journalisteista jopa neljännes on joutunut turvautumaan uupumuksen tai masennuksen vuoksi lääkkeisiin.

Palkattomat harjoittelut, kirjaamattomat ylityöt ja freetyön alihinnoittelu vääristävät työmarkkinoita ja rapauttavat hyvinvointiyhteiskuntaa. Nuoria houkutellaan viestinnän opintoihin, vaikka alan työttömyys on kasvanut viime vuosina kolmanneksen. Osa journalisteista uupuu työtaakan alle, osalle työtä ei riitä lainkaan.

Jaksamista on parannettava konkreettisin toimenpitein. Jaksava journalisti on tiedotusvälineille elinehto. Kaikesta työstä on maksettava asianmukainen palkka ja työvoiman määrä on mitoitettava niin, että se vastaa tehtävän työn määrää.

Seuraa valtuuston kokousta verkkosivuiltamme


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.