Uutiset / 04.03.2016

Journalisti selvittää toimittajien uhkailua

Journalistiliitto on lähettänyt kaikille jäsenille sähköpostitse kyselyn, jossa selvitetään toimittajiin kohdistuvaa uhkailua ja sitä miten työnantajat ovat reagoineet asiaan. Taustalla ovat toimittajiin kohdistuvat parjauskampanjat ja lisääntyvä uhkailu. Kyselyn tarkoitus on kartoittaa, miten laajasta ilmiöstä on kysymys.

”Haluamme tietää kuinka yleistä on toimittajien uhkailu, jotta voimme tehokkaasti toimia viranomaisten ja työnantajien kanssa ongelman ratkaisemiseksi”,  sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Kyselyn tulokset julkaistaan 17. maaliskuuta ilmestyvässä Journalistissa.

Jos olet jäsen, mutta et saanut sähköpostia, olethan 7.3. alkavalla viikolla yhteydessä Journalistin toimitukseen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.