Uutiset / 16.05.2013

Jännitys tiivistyy, sovittelu jatkuu torstaina klo 20

Ratkaisevaksi luonnehdittu tapaaminen valtakunnansovittelija Esa Lonkan toimistossa alkoi torstaina kello 14.00 eli tasan 24 tuntia ennen lehdistön 2 300 journalistin lakon alkamista.

Työtä jatkettiin lähes kello 18:aan, jonka jälkeen osapuolet siirtyivät omiin leireihinsä. Yhteen ne palaavat jälleen kello 20.00.

Varsinkin sosiaalisessa mediassa on kaivattu tarkempaa tietoa osapuolten vaatimuksista sovittelun kuluessa.

"Niin mielellään kuin edustajamme näistä välivaiheista kertoisivatkin, se ei valitettavasti ole mahdollista. Ensinnäkin sovittelija edellyttää, että keskeneräistä prosessia ei puida julkisuudessa. Kyseessä on hänen vetämänsä sovittelutoimi, jossa osapuolet eivät enää ole vaatimuksineen vastakkain, vaan tekevät ehdotuksia sovittelijalle sitä mukaa kuin tämä niitä pyytää", Journalistiliiton valtuuston puheenjohtaja Asko Lehtonen toteaa.

Tilanne varsinkin sovittelun loppuvaiheissa muuttuu usein niin nopeasti, että keskeneräinen asia voi uutisen ilmestyessä olla jo toisella tolalla. Tämä korostuu niin kauan kun sovintoehdotusta ei vielä ole olemassa tai jos varmuus sen saamisestakin puuttuu.

Journalistiliitto uutisoi tilanteesta tällä verkkosivustollaan heti kun kerrottavaa on. Myös liiton avoimella Facebook-sivulla sovittelun kulku on keskustelun aiheena.

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.