Uusimmat

Jännitys tiivistyy, sovittelu jatkuu torstaina klo 20

Lehdistön työriidan sovittelu jatkuu pitkälle torstai-iltaan.

Ratkaisevaksi luonnehdittu tapaaminen valtakunnansovittelija Esa Lonkan toimistossa alkoi torstaina kello 14.00 eli tasan 24 tuntia ennen lehdistön 2 300 journalistin lakon alkamista.

Työtä jatkettiin lähes kello 18:aan, jonka jälkeen osapuolet siirtyivät omiin leireihinsä. Yhteen ne palaavat jälleen kello 20.00.

Varsinkin sosiaalisessa mediassa on kaivattu tarkempaa tietoa osapuolten vaatimuksista sovittelun kuluessa.

"Niin mielellään kuin edustajamme näistä välivaiheista kertoisivatkin, se ei valitettavasti ole mahdollista. Ensinnäkin sovittelija edellyttää, että keskeneräistä prosessia ei puida julkisuudessa. Kyseessä on hänen vetämänsä sovittelutoimi, jossa osapuolet eivät enää ole vaatimuksineen vastakkain, vaan tekevät ehdotuksia sovittelijalle sitä mukaa kuin tämä niitä pyytää", Journalistiliiton valtuuston puheenjohtaja Asko Lehtonen toteaa.

Tilanne varsinkin sovittelun loppuvaiheissa muuttuu usein niin nopeasti, että keskeneräinen asia voi uutisen ilmestyessä olla jo toisella tolalla. Tämä korostuu niin kauan kun sovintoehdotusta ei vielä ole olemassa tai jos varmuus sen saamisestakin puuttuu.

Journalistiliitto uutisoi tilanteesta tällä verkkosivustollaan heti kun kerrottavaa on. Myös liiton avoimella Facebook-sivulla sovittelun kulku on keskustelun aiheena.