Uutiset / 16.05.2013

Jännitys tiivistyy, sovittelu jatkuu torstaina klo 20

Ratkaisevaksi luonnehdittu tapaaminen valtakunnansovittelija Esa Lonkan toimistossa alkoi torstaina kello 14.00 eli tasan 24 tuntia ennen lehdistön 2 300 journalistin lakon alkamista.

Työtä jatkettiin lähes kello 18:aan, jonka jälkeen osapuolet siirtyivät omiin leireihinsä. Yhteen ne palaavat jälleen kello 20.00.

Varsinkin sosiaalisessa mediassa on kaivattu tarkempaa tietoa osapuolten vaatimuksista sovittelun kuluessa.

"Niin mielellään kuin edustajamme näistä välivaiheista kertoisivatkin, se ei valitettavasti ole mahdollista. Ensinnäkin sovittelija edellyttää, että keskeneräistä prosessia ei puida julkisuudessa. Kyseessä on hänen vetämänsä sovittelutoimi, jossa osapuolet eivät enää ole vaatimuksineen vastakkain, vaan tekevät ehdotuksia sovittelijalle sitä mukaa kuin tämä niitä pyytää", Journalistiliiton valtuuston puheenjohtaja Asko Lehtonen toteaa.

Tilanne varsinkin sovittelun loppuvaiheissa muuttuu usein niin nopeasti, että keskeneräinen asia voi uutisen ilmestyessä olla jo toisella tolalla. Tämä korostuu niin kauan kun sovintoehdotusta ei vielä ole olemassa tai jos varmuus sen saamisestakin puuttuu.

Journalistiliitto uutisoi tilanteesta tällä verkkosivustollaan heti kun kerrottavaa on. Myös liiton avoimella Facebook-sivulla sovittelun kulku on keskustelun aiheena.

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Hovioikeuden päätös Viestikoekeskus-asiassa on erittäin huolestuttava ennakkotapaus

”Hovioikeus katsoi, että toimittajat voidaan tuomita myös jutuista, joita ei koskaan julkaistu. Tällä on ehdottomasti vaientamisvaikutus”, Journalistiliiton puheenjohtaja Marjaana Varmavuori sanoo.

Liitto tukenasi kesälläkin

Keskellä kesääkin jäsenemme voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä laki- ja työsuhdeasioissa.

Journalistiliitto: Ammattitaitoisia journalisteja tarvitaan rakentamaan luottamusta uutisiin

Suomalaisten luottamus uutisiin on edelleen vakaata ja maailman kärkeä, kertoo tänään 17. kesäkuuta julkaistu tutkimus.

Oxfordin yliopiston Reuters-instituutin Digital News Report 2025 -kyselytutkimuksesta selviää, että itse seuraamiinsa uutisiin luottaa Suomessa 75 prosenttia aikuisväestöstä. Useimpiin uutisiin luottavien määrä oli 67 prosenttia.