Uutiset / 28.02.2014

Ihalainen vastasi kirjalliseen kysymykseen itsensätyöllistäjistä

Työministeri Lauri Ihalainen on kertonut vastauksessaan kansanedustaja Jukka Kärnän esittämään kysymykseen, että laadittujen selvitysten perusteella arvioidaan tarve lainsäädäntömuutoksille. Arviointi tapahtuu trendiryhmässä, jossa Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen on jäsenenä. Mahdolliset lainsäädäntömuutokset valmistellaan kolmikantaisesti työelämän sääntelyryhmässä.

Työ- ja elinkeinoministeriön EU-vertailuselvityksen perusteella on osoitettavissa, että itsensä työllistäjien asema on parempi monessa Euroopan unionin jäsenvaltiossa. Tilastokeskuksen vuoden 2014 tammikuussa julkistetun raportin perusteella freelancereiden määrä on kaksinkertaistunut 13 vuodessa. Näin ollen on ryhdyttävä konkreettisiin toimenpiteisiin heidän asemansa parantamiseksi.

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_8_2014_p.shtml#VASTAUS 

 

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.