Uutiset / 30.11.2016

Hanne Aho: ”Sipilän vastattava myös kriittisiin kysymyksiin”

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo, että pääministeri Juha Sipilän on perusteellisesti selvitettävä aiheuttamansa mediakohu. Nyt syntynyt epäily sekä Sipilän että Yleisradion johdon pyrkimyksistä sananvapauden rajoittamiseksi on haitaksi koko suomalaisen demokratian toiminnalle.

”Sipilän pitää nyt kertoa avoimesti, mitä tilanteessa tapahtui", Hanne Aho sanoo.

"Miksi hän on yrittänyt painostaa Yleisradion toimittajia? Avoin keskustelu on ainoa tapa, jolla kansalaisten luottamus demokratiaan palautetaan”.

Sipilän suhtautuminen mediaan ja yksittäisiin toimittajiin on puhuttanut media-alaa aiemminkin. Häntä on vaikea saada vastaamaan kysymyksiin tai keskustelemaan ajankohtaisohjelmiin.

”Juha Sipilä käyttää joka päivä meidän yhteisiä rahojamme ja hänen on myös joka päivä vastattava kysymykseen, mihin ja miten rahat käytetään. Myös kriittisiin kysymyksiin on vastattava”; Aho sanoo.

Ahon mukaan vaikuttaa siltä, että Sipilä suhtautuu julkisuuteen edelleen kuin yritysjohtaja. Pääministerin rooli Suomen valtion edustajana on kuitenkin aivan toinen.

”Jotta asiat selkeytyisivät Sipilälle, tarjoamme mieluusti briiffausta siitä, mikä median rooli demokraattisessa yhteiskunnassa on, ja miten siihen pitää suhtautua.”


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapun jälkeen juhlitaan lehdistönvapautta

Lehdistönvapaus ja sananvapaus ovat demokraattisen yhteiskunnan kulmakiviä. Päivää voi viettää monissa mielenkiintoisissa tapahtumissa.

Journalistiliitto kutsuu suomalaisia mediayrityksiä keskustelemaan itsensätyöllistäjien työehdoista ja palkkioista

Keskusteluiden jälkeen liitto haluaa myös avata neuvotteluja freelancereiden vähimmäistyöehdoista.

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.