Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Hanne Aho: ”Keskustelu Postista on keskustelua oikeudesta tietoon”

Suomen Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho korostaa, että lehtien viisipäiväisen jakelun turvaamisessa on kysymys riippumattoman tiedonvälityksen ja suomalaisen demokratian toimivuudesta.

Journalistiliitto julkisti tänään 14.9. lausuntonsa postilain uudistamista pohtivalle liikenne- ja viestintäministeriölle. Puheenjohtaja Aho toteaa media-alan olevan matkalla kohti digiaikaa. Monelle kuluttajalle tämä on kuitenkin vielä tulevaisuutta.

Kun muutos digitaaliseen on kesken, kansalaisia ei voida asettaa eriarvoiseen asemaan esimerkiksi iän, asuinpaikan, tai teknisten valmiuksien mukaan. Digiin ei voi pakottaa.

Myös uudistettuun postilakiin on syytä sisällyttää postin viisipäiväinen jakelu. Ehdotettu kolmipäiväinen malli vaikuttaisi ennen kaikkea sanomalehtiin, mutta myös aikakauslehtien jakeluun muutos tarkoittaisi heikennystä. Tällä taas olisi vaikutuksensa myös muutoksen keskellä elävään media-alaan.

”Lehtitilauksia perutaan, kun lukijat eivät saa lehtiään ajoissa. Esitämme harkittavaksi, pitäisikö lehdet ottaa yleispalveluvelvoitteen piiriin”, Hanne Aho sanoo.

Postilakiin kuuluvan yleispalveluvelvoitteen tarkoitus on turvata kohtuuhintaiset postitoiminnan peruspalvelut.