Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Kuva: Kai Widell / Journalisti

Hanne Aho: Hienoa jos tuki turvaa STT:n tulevaisuuden

“Jos Suomella ei olisi kansallista uutistoimistoa, muodostaisimme merkittävän poikkeuksen sivistysmaiden joukossa”, sanoo Hanne Aho.

Tänään uutisoidun tiedon mukaan hallitus esittää Suomen Tietotoimistolle 1,5 miljoonan euron tukea. Tuki on kertaluontoinen. Sen tarkoituksena on STT:n “uutistoimintojen turvaaminen murrosvaiheessa.”

Asiakkaitaan menettäneen 130-vuotiaan STT:n talous ja sen uutistoiminnan tulevaisuus on aiheuttanut huolta jo pitkään. Jopa koko STT:n olemassaolon on pelätty olevan vaakalaudalla.  

STT lukeutuu maailman vanhimpiin uutistoimistoihin.

“On todella hienoa, jos nyt myönnettävä tuki auttaa turvaamaan STT:n toiminnan jatkuvuuden”, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

“Jos Suomella ei olisi kansallista uutistoimistoa, muodostaisimme merkittävän poikkeuksen sivistysmaiden joukossa.”

STT:lle nyt tulossa olevan kertaluontoisen tuen lisäksi Suomi tarvitsee pohjoismaisen tason pitkäjänteisen ja tasapuolisen mediatukijärjestelmän, Aho huomauttaa.

“Olisi toivottavaa, että tällaisille täsmätuille ei enää jatkossa tulisi tarvetta. Samaan aikaan on hienoa havaita, että STT:n murroskauden luonne on nyt havaittu. Kun puhutaan median tulevaisuudesta, puhutaan paljon siitä, mitä digitaalisen median aikakaudella tehdään. Hallituksen esitys kertoo ajattelutavan muutoksesta. Murros painetusta mediasta digitaaliseen kestää vielä pitkään.”