Uutiset / 12.11.2012

Free- verotietojen palautusaikaa 30.11. saakka

Lukuisat jäsenet ehtivät moittia heille saapuneessa liiton kirjeessä annettua verotietojen toimittamisen takarajaa, joka olisi antanut toiminta-aikaa vain muutaman päivän. Virheellinen tieto johtui  väärän asiakirjapohjan käytöstä kirjettä laadittaessa.

Lisäksi kirjeestä puuttui liiton toimiston postiosoite, joka on PL 252, 00181 Helsinki.

”Alun perinkin tarkoitus oli antaa jäsenille riittävästi aikaa näiden tietojen toimittamiseen. Todellisuudessa  euromääräisiä jäsenmaksuja maksavilla on vielä kaksi ja puoli viikkoa eli marraskuun 30. päivään saakka aikaa toimittaa pyydetyt tiedot. Pahoittelemme sekaannusta”, talouspäällikkö Marjut Mikkonen sanoo.

Journalistiliiton jäsenmaksujärjestelmä muuttuu vuoden 2013 alusta, jolloin myös euromääräistä jäsenmaksua maksavien  kuten freelancereiden maksujen perusteena ovat heidän tulonsa. Tätä varten tarvitaan tiedot verotettavista ansioista.

Journalistiliiton valtuusto hyväksyi jäsenmaksujen määräytymisperusteet ja jäsenmaksuluokat kevätkokouksessaan. Tuolloin päätöksenteon yhteydessä käytetyt maksujen euromäärät on mainittu freelancereiden saamassa kirjeessä. Samassa yhteydessä kirjeessä kerrotaan, että lopullisesti  jäsenmaksujen euromäärät päättää joulukuussa kokoontuva liiton valtuusto.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.