Uutiset / 27.09.2011

Elokuva-tv-tuotannon neuvotteluja jatketaan lokakuussa

Työntekijäjärjestöt, SJL ja TeMe, ovat esittäneet useita muutoksia työehtosopimuksen teksteihin, joista merkittävä osa kohdistuu työaikaan. Työaikamääräyksillä halutaan muun muassa parantaa sopimuksen soveltuvuutta tv-tuotantoon. Muut esitykset kohdistuvat muun muassa palkalliseen isyysvapaaseen, vuosilomaan ja lomapalkankorotukseen sekä tekijänoikeuksiin.

Palkankorotuksista ja sopimuskaudesta ei ole vielä päästy edes keskustelemaan. Tähän on vaikuttanut vahvasti työmarkkinoiden yleistilanne.

Työmarkkinoilla on odotettu valtakunnallisen raamisopimuksen syntymistä ja toisaalta sitä, mitä tapahtuu teknologiateollisuuden neuvottelupöydässä. Tähän mennessä on tapahtunut vähän, mutta ennakoitavissa on, että syyskuun loppuun mennessä tapahtuu.

Syys- ja lokakuun taitteessa päättyy nykyisen elokuva-tv-tessin voimassaolo ja alkaa niin sanottu sopimukseton tila.Sen aikana työehdot käytännössä määräytyvät edelleen irtisanotun työehtosopimuksen mukaan.

Liittojen kesken on sovittu neuvotteluiden jatkamisesta lokakuussa. Ratkaisu pyritään saamaan aikaan lokakuun puoliväliin mennessä. Se tarkoittaisi myös, että palkankorotukset tulisivat taannehtivasti voimaan lokakuun alusta.

Tekstien osalta valmistelutyötä tehdään vielä syyskuun puolella. Isot neuvottelukunnat tapaavat seuraavan kerran perjantaina 7.10.

 
Petri Savolainen

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.