Uutiset / 31.10.2017

Elokuva- ja tv-tuotannon tes päättyy

SJL:n, Paltan ja Temen yhteinen tiedote: Elokuva- ja tv-tuotantoa koskeva työehtosopimus päättyy 31.10.2017. Neuvotteluosapuolet Palvelualojen työnantajat Palta ry, Suomen Journalistiliitto ry ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto ry eivät vielä ole päässeet sopimukseen uudesta työehtosopimuksesta. Neuvotteluja on kuitenkin käyty liittojen välillä hyvässä ja rakentavassa hengessä. Myös isot neuvottelukunnat ovat tavanneet ja vaihtaneet näkemyksiä neuvotteluissa esiin tulleista keskeisistä asioista, kuten jaksotyöstä ja paikallisesta sopimisesta. Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona 1.11. Sopimuskauden päättymisestä huolimatta nykyisen sopimuksen soveltaminen jatkuu ennallaan, kunnes uusi ratkaisu on syntynyt.   Lisätietoja: asiantuntija Pauliina Tervahartiala, Palta, p. 040 5473280 edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, Suomen Journalistiliitto ry, p. 050 5342485 toiminnanjohtaja Karola Baran, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto ry, p. 0400 142050   Linkki: SJL:n sopimusalojen neuvotteluaikataulut

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.