Uusimmat

Elokuva-ja tv tuotannon sopimus jatkuu lokakuun loppuun

 

 

Elokuva- ja televisiotuotannon työehtosopimuksen osapuolet, Palvelualojen työnantajat PALTA ry työnantajapuolella ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme sekä Suomen Journalistiliitto työntekijäpuolella, ovat sopineet vuoden mittaisesta jatkoajasta työehtosopimukselle. Vaikka palkankorotus toteutetaan Työllisyys- ja kasvusopimuksen ensimmäisen sopimusvuoden suuruisena, on sopimus kuitenkin jätetty tietoisesti työllisyys- ja kasvusopimuksen ulkopuolelle.

 

Ratkaisun taustalla on päätös aloittaa työehtosopimuksen kehitystyö. Tarkoituksena on uudistaa työehtosopimusta vastaamaan paremmin tuotannoissa tehtävää työtä ja siten saada erityisesti TV-tuotantoyhtiöitä laajemmin liittymään työehtosopimuksen piiriin. Samalla arvioidaan miltä osin elokuva- ja TV-työn ehdot voivat poiketa toisistaan. Työryhmätyöskentelyyn pyydetään mukaan nykyisten järjestäytyneiden elokuva- ja tv-tuottajien lisäksi SATU ry ja sen jäseninä olevia järjestäytymättömiä TV-tuotantoyhtiöitä. Tavoitteena on saada työ valmiiksi 30.4.2014 mennessä.

 

Alan järjestöt ovat tyytyväisiä riippumattomien tv-tuotantoyhtiöiden kiinnostuksesta osallistua työehtosopimuksen kehittämiseen.