Uutiset / 25.10.2013

Elokuva-ja tv tuotannon sopimus jatkuu lokakuun loppuun

 

 

Elokuva- ja televisiotuotannon työehtosopimuksen osapuolet, Palvelualojen työnantajat PALTA ry työnantajapuolella ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme sekä Suomen Journalistiliitto työntekijäpuolella, ovat sopineet vuoden mittaisesta jatkoajasta työehtosopimukselle. Vaikka palkankorotus toteutetaan Työllisyys- ja kasvusopimuksen ensimmäisen sopimusvuoden suuruisena, on sopimus kuitenkin jätetty tietoisesti työllisyys- ja kasvusopimuksen ulkopuolelle.

 

Ratkaisun taustalla on päätös aloittaa työehtosopimuksen kehitystyö. Tarkoituksena on uudistaa työehtosopimusta vastaamaan paremmin tuotannoissa tehtävää työtä ja siten saada erityisesti TV-tuotantoyhtiöitä laajemmin liittymään työehtosopimuksen piiriin. Samalla arvioidaan miltä osin elokuva- ja TV-työn ehdot voivat poiketa toisistaan. Työryhmätyöskentelyyn pyydetään mukaan nykyisten järjestäytyneiden elokuva- ja tv-tuottajien lisäksi SATU ry ja sen jäseninä olevia järjestäytymättömiä TV-tuotantoyhtiöitä. Tavoitteena on saada työ valmiiksi 30.4.2014 mennessä.

 

Alan järjestöt ovat tyytyväisiä riippumattomien tv-tuotantoyhtiöiden kiinnostuksesta osallistua työehtosopimuksen kehittämiseen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.